,

GOTO Parking pune în pericol siguranța pasagerilor de pe Aeroportului Cluj Napoca. Sentința Judecătoriei Cluj este clară ca lumina zilei

Posted by

Judecătoria Cluj Napoca a emis în data de 12 septembrie o sentință civilă prin care societatea GOTO Parking, care administrează parcarea publică din incinta Aeroportului Internațional Cluj Napoca este obligată provizoriu să nu mai foosească un număr important de locuri de parcare.

Cei de la GOTO Parking, o entitate privată care administrează parcarea publică, au realizat aproximativ 40 de locuri de parcare, aflate foarte aproape de terminalul de plecări, de la Aeroportul Cluj Napoca, fapt ce contravine legilor în vigoare.

Judecătorul a decis că prin această măsură se pune în pericol siguranța pasagerilor care se folosesc de serviciile acestui aeroport internațional.

Locurile de parcare create de GOTO Parking pun in pericol siguranța pasagerilor.
Locurile de parcare create de GOTO Parking pun in pericol siguranța pasagerilor.

În motivare, judecătorul a dispus ca folosirea acestor locuri de parcare să fie interzisă, deoarece se încalcă grav reglementările din domeniul aerian.

”Dispoziția de interdicție a parcării autovehiculelor la mai puțin de 30 de metri față de terminale este confirmată de autorittatea competentă în domeniul securității aviației civile la nivel național. Potrivit adresei 17239/2023, a Autorității Civile Române …, potrivit cărora la stabilirea zonelor de parcare publică se va avea în vedere ca aceasta să fie amplasate la o distanță de cel puțin 30 de metri de limita terminalului de pasageri”, se arată în sentință.

Riscul exploziei unei bombe

În sentință se mai arată că riscul exploziei unei bombe amplasate la bordul unui vehicul parcat în imediata apropiere a terminalului de plecări există.

Din acest motiv, dacă o astfel de bombă ar și exploda, siguranța pasagerilor aflați în terminalul de plecări, ar fi periclitată.

”Apare ca fiind plauzibil riscul de securitate invocat de reclamantă, respectiv detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat (DEI), în proximitatea terminalelor Aeroportului Internațional Cluj Napoca, transportat cu un autoturism și amplasat în imediata vecinătate a terminalului. În condițiile în care ar exista locuri de parcare special amenajate la o distanță mică de terminal, s-ar facilita amplasarea unui astfel de dispozitiv lângă terminal pentru amplificarea pagubelor materiale și a victimelor”, se arată în sentința Judecătoriei Cluj Napoca.

Sentința nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *