,

GREVA în Educație continuă. Profesorii au refuzat din nou oferta Guvernului

Posted by

Greva în educație va continua și în zilele următoare, după ce profesorii au refuzat, din nou, oferta Guvernului de primă de 1.500 lei net în octombrie și de creștere salarială cu 45%.

În baza unui referendum făcut cu membrii de sindicat aflați în grevă, cele două federații au decis să respingă ultima propunere a Executivului, cea prin care angajații ar fi urmat să primească câte 1.500 lei net în luna octombrie și o creștere salarială cu 45% din diferența dintre salariul actual și cel din viitoarea grilă inclusă în viitoarea legea a salarizării.

De asemenea, astăzi ar urma să aibă loc și o ședință comună a Consiliilor Naționale ale Liderilor celor două federații, conform surselor noastre. Greva generală din școli continuă.

Prin respingerea acestei oferte, greva generală a profesorilor continuă. Vineri, 9 iunie, peste 12.000 de profesori și de angajați din educație au protestat în București.

În acel timp, liderii de sindicat Simion Hăncescu (FSLI) și Marius Nistor (FSE ”Spiru Haret”) au fost la negocieri cu reprezentanții Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *