Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Groapa de gunoi ”inundă” Clujul cu un miros greu de suportat

La Centru de Management Integrat al Deșeurilor, mai pe românește groapa de gunoi a Clujului, lucrurile au scăpat de sub control.

În mod normal, deșeurile care sunt aduse aici ar trebui sortate într-un centru de sortare, aflat în imediata apropiere. În realitate acest centru există, dar nu se ltie dacă este folosit.

Cei care lucrează în domeniul gunoiului menajer, ne-au explicat că zona CMID a fost transformată într-un fel de ”fortăreață”, pentru a nu se afla adevărul despre ceea ce se petrece la fața locului.

Un specialist ne-a declarat că în rampă ar trebui să ajungă doar 27 la sută din totalul cantității de gunoi, care ajunge la CMID. În realitate nimeni nu știe care este acest procent.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj sursa foto: Alin Tișe

”Se numește deșeu inert, care nu mai poate fi reciclată. Un procent de 27 la sută din totalul gunoiului menajer care ajunge la CMID, ar trebui să ajungă în rampă. Restul ar fi trebui reciclat”, ne-a declarat specialistul.

Ce miroase așa de urât la CMID

În ultimele zile, sute de clujeni au reclamat că în zona Someșeni, Mărăști, Gheorgheni, dar și comuna Apahida, unde locuiesc peste o sută de mii de oameni, mirosul este greu de suportat.

Același specialist ne-a explicat de unde provine acest miros greu, înțepător.

”Gunoiul trebuie să ajungă într-un proces de tratare bio mecanică. Ce este adus mașini intră într-un ciur, tocător. Aici se separă fracția biodegradabilă de cea uscată. Fracția biodegradabilă ar trebui transformată în compost. De aici apare acest miros. Acest procedeu ar trebui făcut în hale speciale. La noi se facesub cerul liber”, ne-a mai spus specialistul.

Clujenii nu mai suportă acest miros urât

Pe rețele de socializare, clujenii scriu că nu mai suportă acest miros pestilențial care a îneacă orașul de cinci stele.

”Simțiți miros neplăcut în oraș? E miros de cinci stele, nerecunoscătorilor! Și probabil vine de la stațiunea de lux de lânga aeroport”, a scris Silviu.
 
O altă femeie din Cluj Napoca a scris că după ce a crescut doi copii, și le-a schinbat ani de zile scutecele, nu a simțit așa miros urât, ca acum, în Cluj Napoca.
 
”Cu doi copii mici și patru ani de scutece cu treaba mare, așa putoare eu nu am simțit, stimabil domn primar, Emil Boc !!! Pute în casă, pute tooot. Cluj, oraș de cinci*??? Cu miros de c.c.t. Mulțumim!!!”, a scris și Mădălina.
 
CMID Cluj a fost finanțat de Consiliul Județean Cluj.
1 Comment

1 Comment

  1. R

    30 august 2023 at 6:28 pm

    Al naibii marțieni, in loc să-și țină gunoiul acasă l-au adus la Cluj. Gingasilor este căcatul vostru de oameni sensibili. Straduiti-va să faceți mai puține gunoaie. De Boc și de Tise sa nu va mai plângeți, voi i-ați pus in fruntea mesei și iimentineti acolo. Ce v-ați dorit aia aveți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Autoritățile au finalizat raportul în cazul mirosului puternic de gunoi, care a ”terorizat” zile la rând, municipiul Cluj Napoca. La momentul respectiv, președintele Consiliului...