La Centru de Management Integrat al Deșeurilor, mai pe românește groapa de gunoi a Clujului, lucrurile au scăpat de sub control.
În mod normal, deșeurile care sunt aduse aici ar trebui sortate într-un centru de sortare, aflat în imediata apropiere. În realitate acest centru există, dar nu se ltie dacă este folosit.
Cei care lucrează în domeniul gunoiului menajer, ne-au explicat că zona CMID a fost transformată într-un fel de ”fortăreață”, pentru a nu se afla adevărul despre ceea ce se petrece la fața locului.
Un specialist ne-a declarat că în rampă ar trebui să ajungă doar 27 la sută din totalul cantității de gunoi, care ajunge la CMID. În realitate nimeni nu știe care este acest procent.
”Se numește deșeu inert, care nu mai poate fi reciclată. Un procent de 27 la sută din totalul gunoiului menajer care ajunge la CMID, ar trebui să ajungă în rampă. Restul ar fi trebui reciclat”, ne-a declarat specialistul.
Ce miroase așa de urât la CMID
În ultimele zile, sute de clujeni au reclamat că în zona Someșeni, Mărăști, Gheorgheni, dar și comuna Apahida, unde locuiesc peste o sută de mii de oameni, mirosul este greu de suportat.
Același specialist ne-a explicat de unde provine acest miros greu, înțepător.
”Gunoiul trebuie să ajungă într-un proces de tratare bio mecanică. Ce este adus mașini intră într-un ciur, tocător. Aici se separă fracția biodegradabilă de cea uscată. Fracția biodegradabilă ar trebui transformată în compost. De aici apare acest miros. Acest procedeu ar trebui făcut în hale speciale. La noi se facesub cerul liber”, ne-a mai spus specialistul.
Clujenii nu mai suportă acest miros urât
Pe rețele de socializare, clujenii scriu că nu mai suportă acest miros pestilențial care a îneacă orașul de cinci stele.
Lasă un răspuns