Guvernul României a aprobat alocarea de 283 de milioane de lei pentru exproprierile aferente proiectului metroului Clujului

Posted by

Guvernul României a venit cu aprobarea oficială a alocării sumei de 283 de milioane de lei destinată pentru exproprierea a 486 de imobile proprietate privată, în vederea realizării metroului din Cluj-Napoca.

Astfel, au fost declanșate procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Tren metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”, se arată într-un comunicat al Executivului.

De asemenea, a fost aprobată lista imobilelor proprietate publică a statului, precum şi lista imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ – teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării.

Pentru declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării, Guvernul a aprobat suma de 283,2 milioane lei, aferentă unui număr de 486 imobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *