,

Horia Șulea nu știe să piardă. Fostul primar din Florești a făcut circ și a cerut anularea alegerilor, lansând acuzații de fraudă

Posted by

Fostul primar al comunei Florești, Horia Șulea, nu știe să se recunoască învins la alegerile locale din 27 septembrie și a lansat acuzații grave de fraudare a voturilor, amenințând cu dosare penale, contestând rezultatul alegerilor și dorind chiar anularea lor.

Șulea a chemat chiar poliția și a reclamat la Secția 6 Florești o posibilă fraudare a alegerilor locale, fără a avea dovezi în acest sens. Acesta a susținut că procesul de numărare al buletinelor de vot a fost fraudat la o secție dincomună, unde s-a reluat numărarea voturilor. În acelaşi timp a amenințat că, în funcție de rezultatul cercetărilor poliției, va depune plângere penală pentru fraudarea scrutinului și să ceară anularea acestuia.

De asemenea, fostul primar a cerut BEC Florești să verifice concordanța între listele permanente și suplimentare de vot, respectiv numărul de voturi exprimate precum și intrările aferente tabletetei din Secția de votare nr. 448 din sediul Primăriei Florești.

Însă reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție Florești au declarat că la prima prezentare a buletinelor conținând rezultatele votului în secția de votare respectivă nu au ieșit cheile de control. ”Procesele verbale au fost invalidate și s-a cerut secției de votare să le refacă, termenul fiind luni la ora 21. Dacă nu se refac corect, putem interveni noi”, au spus reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție Florești.

Procesul verbal cu rezultatele din Secția de votare nr. 448, arată că Horia Șulea a obținut cu 3 voturi mai multe decât principalul său contracandidat, Bogdan Pivariu (PNL) – 247 la 244.

Primăria Florești va fi condusă următorii patru ani de liberalul Bogdan Pivariu, proaspătul primar ales al comunei. Pe locul 2 la scrutinul electoral din Florești s-a situat Flavius Udrea de la USR-PLUS.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *