,

Iar vorbește gura fără Dîncu. Senatorul de Cluj a făcut din nou declarații ciudate despre Rusia și Republica Moldova

Posted by

Invitat la Radio România Actualități, Vasile Dîncu, senator de Cluj și fost ministru al Apărării Naționale, s-a apucat iar de făcut declarații, ca cele care i-au adus demiterea.

Întrebat cum vede declarațiile concrete făcute de președinta Republicii Moldova, care vorbește de o lovitură de stat orchestrată de Rusia în țara sa, Vasile Dîncu nu crede că ar fi vorba de un pericol iminent din partea Rusiei.

El susține că, de fapt, Rusia nu ar avea nevoie de o lovitură de stat în Republica Moldova tocmai pentru că influența Kremlinului pe teritoriul țării este foarte mare.

„Influența Rusiei în Republica Moldova este foarte mare, este consistentă, și cred că nu au nevoie de lovituri de stat sau de alte elemente pentru asta. În schimb, cred că sacrificarea premierului Gavrilița și aducerea unui om apropiat mediilor de securitate este până la urmă o interpretare a următoarei partituri.”

Rapoartele sunt confirmate de SUA

Președintele Moldovei, Maia Sandu a anunțat, luni, că Rusia are un plan de a răsturnat puterea legitimă de la Chișinău, prin manifestații violente. Informațiile au fost obținute de ucraineni, și confirmate, ulterior, de serviciile secrete de la Chișinău.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Alba, amiralul Kirby a declarat că CIA a confirmat informațiile capturate de Ucraina, despre complotul din Republica Moldova.

„Rapoartele despre un complot rusesc de a răsturna guvernul Republicii Moldova sunt “profund îngrijorătoare”, a spus John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

Dîncu nu vede o problemă în avea granița cu Rusia

În schimb, înlocuirea premierului de la Chișinău, Natalia Gavrilița – este văzută de Dîncu ca o ”sacrificare”, în locul acestuia fiind numit un expert în securitate.

Senatorul de Cluj a mai spus că Republica Moldova este un stat aflat în dificultate, care a pierdut în ultimii ani 40% din populația activă, prin migrație, iar partidul pe care îl reprezintă Maia Sandu, PAS, nu stă foarte bine în sondaje.

„PAS a pierdut foarte mult în ultima perioadă prin suprapunerea crizelor și cred că se încearcă în Republica Moldova, în acest moment, o revigorare a simpatiei politice pentru partidul proeuropean al Maiei Sandu, pentru echipa ei”, a mai declarat fostul ministru al Apărării, senatorul PSD de Cluj, Vasile Dîncu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *