Iarna își intră în drepturi în toată țara. COD PORTOCALIU și GALBEN de ninsori și viscol

Posted by

Iarna își intră în drepturi în toată țara. ANM a prelungit avertizările cod galben și portocaliu de ninsoare, viscol și vânt puternic în România.

Astfel, prima avertizare cod galben de vânt și ninsori viscolite la munte intră în vigoare vineri la ora 10.00 și va fi valabilă până la ora 18.0. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

De la ora 18.00 până duminică la aceeași oră, meteorologii au emis un cod galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol. În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp. Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Din noaptea de sâmbătă spre duminică la ora 16.00, va fi în vigoare un cod portocaliu de viscol. Vor fi afectate județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța unde va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *