Ileana, mama măgărițelor

Posted by

O femeie din Cluj Napoca a înființat o fermă de măgărițe în localitatea Cara, la patru kilometri de Apahida, și la 14 de Cluj Napoca.

Pe Ileana Berci, locuitorii din Cara o cunosc sub numele de ”Ili, mama măgărițelor”.

Ileana Berci a pus pe picioare o fermă cu 177 de măgărițe.
Ileana Berci a pus pe picioare o fermă cu 177 de măgărițe.

De curând antreprenoarea și afacerea ei au devenit foarte cunoscute după apariția de la emisiunea ”Imperiul Leilor”, difuzată de PRO TV.

În 2018, Ileana Berci a cumpărat împreună cu fratele ei nouă măgărițe. Laptele de măgăriță este produs sub brandul de ”Magic Milk”. Între timp afacerea s-a dezvoltat foarte mult, la fermă fiind în prezent 177 de măgărițe.

„De ce am venit eu la voi? Vreau să fac cel mai fain retreat de la Cluj, cu măgărițe. Adică, pe lângă restaurant, să avem și cazare și un centru de echitație și terapie pentru copii ”, a spus Ileana la Imperiul Leilor.

​La emisiunea de pe PRO TV, Ileana Berci nu a avut prea mult succes deoarece investitorii prezenți nu au vrut să se asocieze cu ea.

Visul de la Magic Ranch

Ileana nu s-a speriat prea tare și speră ca afacerea ei, și anume ferma de măgărițe, să meargă mai departe cu ajutorul oamenilor care au aflat de ea.

La ferma de la Cara vin foarte mulți copii care par foarte fericiți când văd animalele.

„Vreau să deschid un centru de echitație și terapie cu măgărițe pentru copii. Atât pentru copiii sănătoși, cât și pentru copiii cu ADHD, autism, sindrom Down sau alte afecțiuni. S-a dovedit că terapia cu animale funcționează foarte bine. Iar faptul că măgărițele sunt niște animale speciale, foarte cuminți, foarte empatice, îi ajută pe acești copii să își depășească blocajele”, spune Ileana Berci.

A lucrat pe o un vas de croazieră

Ileana Berci a lucrat până în 2017 pe un vas de croazieră și toți banii pe care i-a adunat, au fost investiți în ferma de măgărițe.

Din cauză că se răcea foarte des, având o imunitate mai slabă, Ileana Berci a decis că a venit vremea să investească într-un produs natural.

Ea a mai povestit că într-o croazieră a cunoscut o doamna care a sfătuit-o să consume laptele de măgăriță, fiind un aliment miraculos.

Datorită acelei persoane a descoperit beneficiile laptelui, spune femeia. Acum este mai sănătoasă decât la 20 de ani, susține Ileana Berci.

Beneficiile laptelui de măgăriță

Laptele de măgăriță este un super aliment care a câștigat multă popularitate în ultima vreme și pe bună dreptate deoarece compoziția sa unică îl face foarte similar cu cel mai prețios elixir din lume: laptele matern.

Concret, laptele de măgăriță se aseamănă în proporție de 97% cu laptele matern, fiind astfel sigur de consumat de către orice persoană, indiferent de vârsta sa sau de alergiile alimentare de care suferă.

Printre beneficiile laptelui de măgăriță se numără puterea sa de a ameliora sau a trata complet simptomele determinate de o gamă variată de probleme de sănătate și îmbunătățirea metabolismului.

Astfel, laptele de măgăriță este foarte bun pentru controlarea colesterolului. De asemenea, consumul regulat poate duce la prevenirea infecțiilor gastrointestinale.

Un răspuns

  1. Avatar Stefanescu mariana
    Stefanescu mariana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *