,

Imagine RARĂ cu strada Barițiu în anii ’80, văzută de peste Someș – FOTO

Posted by

O fotografie rară din anul 1980 a fost oferită de către un clujean nostalgic, membru al grupului de Facebook „Amintiri din Vechiul Cluj”, iar imaginea a fost intens comentată și apreciată.

Fotografia de arhivă este o raritate și oferă o vedere de ansamblu asupra străzii Barițiu, văzută de pe strada Dragalina, peste Someș.

Imaginea este o raritate, fiind singura din cate se observă intrarea Piața Muzeului de pe strada Dragalina, dinainte să fie ridicată cladirea „BCR” de pe Barițiu.

„Strada George Barițiu în 1980 când se vedea intrarea în Piața Muzeului de pe malul Someșului în comparație cu 2023 când se vede clădirea fostei BT și actualei BCR„, a scris clujeanul care a adus la lumină această fotografie.

Orasul evolueaza, nu poate ramane la anii 70. Unele evolutii sunt remarcabile altele discutabile, dar asta depinde de cultura si educatia celor ce fac aprecierile. Investitiile le fac cei cu bani si rezultatul reflecta conceptia lor despre frumos. Cand intelectuali ca Liiceanu i-au in brate soferi si le justifica filozofic mascarile atunci frumosul va fi o injuratura”,a scris Daniel Stănescu.

Aceasta prima imagine este locul copilariei mele pâna ce am terminat Liceul nr. 10 de pe Horea 52 acum. Când văd așa cum au fost atunci, amintirea acelui timp reinvie in mintea mea. Frumoasa copilarie si ani de studii„, a mai rememorat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *