Imaginea inconștienței la Cluj! Viceprimarul pe străzi, soția infectată cu Covid19!

Posted by

Dacă mai trebuie cuvinte pentru a descrie imaginea inconștienței la Cluj Napoca, acestea sunt prea puține.

Viceprimarul Clujului Dan Tarcea a fost fotografiat de echipa de imagine a primarului Emil Boc, în imediata apropiere a acestuia, în timp ce inspectau lucrările de modernizare la strada Molnar Piuariu!

Dacă mai trebuie spus ceva este că soția viceprimarului Dan Tarcea, avocată de meserie, a fost confirmată pozitiv la noul coronavirus. El a stat în izolare mai puțin de cinci zile după care a început să facă ce știe mai bine, să umble pe străzi să să inspecteze lucrările de modernizare!

Ordinele de ministru care instituiau carantina sau izolarea la domiciliu, impuneau o izolare de 14 zile, ori pentru viceprimarul liberal Dan Tarcea, aceste norme, deși desființate de Curtea Constituțională a României, sunt doar vorbe în vânt.

Între timp, doi dintre directorii Primăriei Cluj Napoca, respectiv Lucia Lupea, de la achiziții publice și Virgil Porțiu – șeful Direcției Tehnice, sunt infectați cu Covid 19. Poruțiu este internat la Clinica de Pneumologie și primește tratament de specialitate în timp ce Lupea este internată la Clinica de Boli Infecțioase Cluj.

Emil Boc pare că nu a înțeles nimic din pericolul care poate fi produs de infectarea cu noul coronavirus. El îl acceptă pe Tarcea lângă el dar nu îl întreabă de ce nu rămâne izolat la domiciliu. În schimb, edilul spune că la nivelul Primăriei Cluj se fac anchete peste anchete. ”Se face o anchetă epidemiologică și ia legătura cu cel depistat pozitiv, care declară contacții direcți, adică cei care au stat la o distanță mai mică de un metru, fără mască, mai mult de 15 minute. Pentru ceilalți se recomandă să sune la medicul de familie sau să își facă test pe cont propriu, pentru că nu este un cadru legal să se facă test gratuit”, a precizat primarul Emil Boc.

Foto: Dan Tarcea este cu cămașa albă în stânga primarului Boc, imaginea fiind surprinsă în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *