,

IMAGINEA ZILEI – „Untoldiști” rupți de oboseală așteptând autobuzul. Duduie taximetria și ridesharing-ul la Cluj

Posted by

Ediția a 8-a a festivalului UNTOLD a atras anul acesta participanți din toate colțurile țării și ale lumii, iar municipalitatea a luat decizia pentru această ediție să ofere transport public toată noaptea, însă autobuzele nu au circulat cu un flux regulat, astfel că festivalierii au fost nevoiți să aștepte minute bune în stații.

Transportul de noapte, un fiasco

Autobuzele nu au venit cu regularitate în stații, s-a așteptat chiar și 30 minute, iar transportul public de noapte cu care s-a lăudat administrația Boc pe perioada festivalului a fost un fiasco, iar mii de oameni tot la serviciile de ridesharing sau taxi au apelat pentru a ajunge acasă.

Taximetriștii clujeni, dar și șoferii de ride-sharing au muncit la foc automat în primele două zile și două nopți ale UNTOLD, când s-ar putea doborâ recordul de public, aceștia dublându-și și chiar triplându-și încasările.

Au venit și șoferi de ridesharing din alte orașe ale României, spre nemulțumirea taximetriștilor locali aflați într-un război direct cu aceste companii de transport alternativ preferat de tineri.

Un taximetrist local care nu a dorit să își spuna numele a spus pentru Foaia Transilvană. Eu ies la lucru de UNTOLD, am făcut până acum 500 lei în doar 4 ore. În alte zile nu fac banii ăștia niciodată. Dacă ieși la lucru și stai, faci bani. Mă bucur că există festivalul ăla și nu îi înțeleg pe ăia care critică”, ne-a declarat taximetristul clujean.

UNTOLD trezește la viață turismul în Cluj-Napoca și aduce beneficii economice reale industriei HORECA, dar și hotelurilor, pensiunilor și celor care oferă cazare pe perioada festivalului. Orașul este luat cu asalt de sute de mii de turiști, care cresc economia locală.

Una dintre imaginile zilei de la UNTOLD 2023 vine din zori, cu sute de untoldiști așteptând autobuzul spre cazare sau spre casă. Obosiți după o nouă zi de festival, aceștia au ocupat bordurile trotuarilor din stații până la venirea unui bus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *