Imagini care îți taie respirația pe Transalpina de Apuseni – cea mai spectaculoasă stradă panoramică – au fost publicate de către Consiliul Județean Alba.
Este vorba de vestitul Drum al Apusenilor sau Transalpina de Apuseni, care este o șosea de basm care oferă o panoramă superbă. Această arteră traversează Munții Apuseni și este înconjurat de un peisaj mirific.
S-a deschis circulației Transalpina de Apuseni
Deschiderea primului tronson din șoseaua de vis a Apusenilor este o veste extraordinară pentru români. Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.
Transapuseana este cel mai scump drum județean din România, iar investiția a meritat, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan. Acesta a postat imagini spectaculoase cu şoseaua de la recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri.
„Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. O investiție pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 și de „jos pălăria!”. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean, transmit că am respectat, la fix, termenul de finalizare a lucrărilor.
În doar câteva repere, uriașe cantitativ, recepția de azi însumează:
– strat de beton asfaltic BA16: 26 de mii de tone/277 de mii de mp
– strat de binder: 41 de mii de tone
– fundație de piatră spartă-44 de mii de metri mc
– beton la lucrări de consolidare-25 de mii de mc
– parapet metalic-23 de mii de ml
Consiliul Județean Alba continuă să dezvolte județul. Din toate punctele de vedere. Ca datorie pe care o respectăm, de fiecare data. Tuturor drumuri bune”, a scris pe pagina sa de Facebook, vicepresedintele CJ Alba, Marius Haţegan.
Drumul va lega o serie de localități din Munții Apuseni: va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat și ajunge în Bucium Cerbu, aproape de Abrud.
Lasă un răspuns