Imagini de coșmar la Clinica de Dermatologie. Bolnavii văd zilnic cum se fac autopsiile în clădirea vecină

Posted by

O femeie din Cluj Napoca, internată tip de mai multe zile la Clinica de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, a avut parte de un coșmar continuu.

Imaginile de coșmar care pot fi vazut de cei internați la Dermatologie,
Imaginile de coșmar care pot fi vazut de cei internați la Dermatologie,

De la fereastra salonului unde a fost internată se putea vedea sala de autopii de la Serviciul de Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

Cât era ziua de lungă, ferestrele mari, și neacoperite, erau prilejul unor scene care pot fi privite cu greu de un om de rând, care nu este obișnuit cu așa ceva.

”Eu de alaltăieri nu am mai mâncat nimic și începuse să îmi fie rău. Doctorul a spus: hai să îi dăm ieșirea să nu i se facă rău!. Un comportament jalnic. Profesorul m-a amenințat că mă dă în judecată pentru faptul că am filmat! Nu am semnat nicăieri că nu am voie să filmez. Nici nu scrie nicăieri. Am avut coșmaruri. Trebuie să îi dau eu în judecată pentru că suferim niște traume la care am fost supuse fără să vrem”, a relatat femeia care a fost internată la Clinica de Dermatologie.

Conducerea Spitalului Județean a recunoscut situația

Cele două clădiri, Dermatologia și Prosectura sunt foarte aproape unde de cealaltă.

Ferestrele mari de la sala de autopsii, nu sunt obturate, așa cum ar fi normal cu sticlă mată.

Situația a fost recunoscută și de conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj, care a luat deja măsuri. În mai puțin de 24 de ore, geamurile de la sala de autopsii au fost acoperite cu o hârtie autoadezivă.

”Conducerea spitalului își exprimă părerea de rău pentru situația creată. A fost un caz izolat, zona respectivă este folosită temporar pentru activități didactice . S-au luat imediat măsuri provizorii de protecție a zonei, urmând ca în scurt timp să fie montată pe geamuri folie  de protecție autoadezivă. În paralel, s-a demarat o anchetă internă care să identifice cauzele care au dus la această situație neplăcută”, spun reprezentanții SCJU, citați de actualdecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *