,

În ce condiții s-ar putea redeschide restaurantele și cafenelele în interior la Cluj?

Posted by

La nivelul județului Cluj ar putea fi luată decizia de redeschidere a restaurantelor și cafenelelor în interior, în viitorul apropiat, dar există anumite condiții.

În Cluj, restaurantele și cafenelele funcționează în interior doar în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) cu rata de infectare COVID-19 mică.

În municipiul Cluj-Napoca și alte localități din județ, restaurantele s-ar putea deschide în interior sub câteva condiții.

Astfel, dacă rata de infectare scade între 1,5 și 3 la mie, restaurantele și cafenelele se vor deschide cu o capacitate de 30% din locuri, iar dacă incidența scade chiar sub 1,5 infectări la mie, capacitatea va fi de 50%.

„Restaurantele și cafenelele pot funcționa la interior cu o capacitate maximă de 30% din locuri în UAT-urile unde incidența e între 1,5-3 și la capacitate de maxim 50% unde incidența e sub 1,5. Așa prevăd reglementările în vigoare. Veți primi azi rata pe UAT-uri”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

În prezent, județul Cluj se află la o rată de infectare de 2,3 cazuri COVID-19 la 1.000 locuitori, iar municipiul Cluj-Napoca avea luni, 7 decembrie, incidența de 6,93.

În ultimul timp, rata de infectare a început să scadă în mod considerabil atât în municipiu, cât și în județ. Dacă situația va continua tot așa, în curând s-ar putea ca restaurantele și cafenelele să se deschidă în interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *