, ,

În Oradea s-au construit pasaje rutiere subterane. La Cluj, Boc promite de zece ani că va face un pasaj rutier în Piața Mărăști

Posted by

Diferența dintre Cluj Napoca și Oradea, este că în primul caz se vorbește mult despre nimic, în timp ce al doilea, municipalitatea chiar face.

Un exemplu este cel al traficului rutier. La Oradea, Primăria a demarat în regim de maximă viteză construcția unor pasaje rutiere subterane pentru a decongestiona traficul rutier, din zona Pieței Cetății.

Pasajul rutier din piata Cetății, din Oradea
Pasajul rutier din piata Cetății, din Oradea

Lucrările sunt executate de firma Erbașu, și sunt aproape de finalizare.

”Pas cu pas, ne apropiem de momentul în care lucrările de infrastructură la nivelul pasajelor subterane din Piața Emanuil Gojdu din Oradea vor fi încheiate. Am finalizat realizarea liniei de tramvai, astfel încât să se poată relua în cele mai bune condiții circulația în zonă, iar în prezent continuăm execuția lucrărilor la nivelul pasajului central, urmând a începe în perioada următoare și amenajarea zonelor adiacente”, au anunțat cei de la firma de construcții.

La Cluj, Piața Mărăști este un adevărat calvar

În Cluj Napoca, o zonă unde s-ar preta cu adevărat construcția unui pasaj rutier subteran este Piața Mărăști.

Aici, în fiecare dimineața se creează ambuteiaje de mari proporții, fără ca autoritățile sau municipalitatea să ia măsuri pentru decongestionarea traficului rutier.

De altfel, primarul Emil Boc a promis de mai multe ori că va crea un pasaj, dar de fiecare dată, intențiile au rămas doar la fază de declarații.

În stilul caracteristic, Emil Boc vorbea despre un oraș prietenos cu locuitorii săi, despre un plan de mobilitate urbană de mari proporții. De mai bine de doi ani, nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect anunțat de edil, în 2021.

„Astăzi, în cadrul CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică, a fost prezentat conceptul de reamenajare a zonei Piața Mărăști și a străzilor adiacente. Proiectul presupune transformarea zonei existente într-una mult mai dinamică și mai prietenoasă cu locuitorii prin reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelei de spații publice și a sistemului de mobilitate”, a anunţat Emil Boc, declara Boc, în cursul anului 2021.

4 răspunsuri

 1. Avatar Doru
 2. Avatar Alexandru Adrian
  Alexandru Adrian
 3. Avatar Niclescu
  Niclescu
  1. Avatar Kicker
   Kicker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *