În orașul SMART Cluj Napoca te apucă disperarea dacă folosești un parcometru public!

Posted by

Un tânăr IT-ist din Cluj Napoca se oferă să facă gratuit, o aplicație de mobil, cu ajutorul căreia șoferii să poată plăti mai ușor parcarea în centrul orașului.

Tot mai mulți clujeni se plâng de faptul că automatele publice prin care se poate achita parcarea au un sistem foarte complicat prin care pot fi accesate.

”În orașul „intelijent” (da, Cluj-Napoca, bravo!) dacă plătești parcarea la automatele publice (da, alea „intelijente” și ele, cu mii de butonașe și displayuri, de stau oamenii și se uită cu minutele până se prind ce și cum) trebuie să lași tichetul în geamul mașinii că altfel „ajentul” de la „Locală” (da, poliția aia intelijentă și ea, dotată cu mașini electrice, Segway-uri și tot felul de gadgeturi chinezești) nu știe că ai plătit parcarea? Adică fix la fel ca acum 30 de ani, cînd orașul nu avea „i-” în față. Deci după ce umbli după un parcomat, plătești și dai fuga înapoi la mașină să pui țidula în geam. Poate în timpul acesta iei și o amendă … Primaria Cluj-Napoca, chiar așa de greu e de făcut o aplicație de doi bani ca să vadă agenții, pe baza numărului de înmatriculare, care este introdus în sistem când iei tichetul, dacă s-a făcut plata și care e ora limită? Poate punem mână de la mână doi IT-iști ca să își facă pomană cu voi, să vă umflați după aia în pene cu ce treabă „intelijentă” ați mai dotat orașul, pe lângă băncile (alea de șezut) cu priză USB și coșuri de gunoi care știu când sunt pline”, a scris Cristian Popa pe facebook.

Primăria Cluj-Napoca a instalat parcometre care permit plata cu card bancar și aplicație în parcările cu barieră din Piața Unirii și Piața Mihai Viteazul.

Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția clujenilor 2 noi modalități de plată la parcările cu barieră din oraș: parcometre care permit plata cu cardul bancar și aplicația UPPark. Acestea sunt funcționale de vineri, 2 august, la parcările cu barieră din zona centrală a orașului, anume în Piața Unirii (2 echipamente) și Piața Mihai Viteazul (1 echipament).

Aceste echipamente de plată funcționează în paralel cu cele existente și au rolul de a gestiona într-un mod automat accesul la intrarea în parcare, taxarea contravalorii timpului de staționare, conform tarifelor stabilite cât și accesul la ieșirea din parcare prin intermediul echipamentelor și a sistemului de administrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *