Încă 50 de pompieri români vor merge în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Posted by

Un număr de 50 de noi pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţile subordonate vor pleca spre Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure, a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reunit vineri, în sistem hibrid, după ce a fost convocat de premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, deplasarea pompierilor salvatori se va realiza pe cale terestră împreună cu patru autospeciale de stins incendii de pădure, trei cisterne de 10.000 litri, un autoturism 4×4 (ISUZU D-MAX) şi o tabără mobilă pentru cazare.

„Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei generate de incendiile de vegetaţie din Republica Elenă şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis”, se arată în comunicat.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională.

Un contingent format din 80 de pompieri salvatori se află deja în zona afectată de incendii de pădure şi desfăşoară misiuni specifice de limitare a răspândirii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *