Acasă EVENIMENTE Încă o victorie definitivă pentru judecătorul Danileț. Curtea Supremă i-a dat dreptate

Încă o victorie definitivă pentru judecătorul Danileț. Curtea Supremă i-a dat dreptate

0
Judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj,  a câștigat un nou proces cu cei de la Consiliul Superior al Magistraturii.
 
Avocatul Dumitru Dobrev l-a apărat pe judecătorul clujean în fața instanței supreme.
”L-am repezentat ca avocat pe Cristi Danileț într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câștigat definitiv, prin decizia pronunțată azi. Prin aceasta, Cristi Danileț e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă.
Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărârea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începînd cu data de 13.12.2021”, a scris Dobrev.

Ultimul an de suspendare i se va trece la cartea de muncă

Ca o consecință, mai explică avocastul Dobrev, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut lui Danileț vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată.
 
”Mă bucur că am reușit să contribui cu modestele mele mijloace la această mică victorie a normalității. Este regretabil că un magistrat a trebuit să lupte ani prin instanțe pentru a anula o decizie injustă a unui for profesional ce are ca misiune printre altele, tocmai apărarea imaginii profesionale a magistraților”, mai afirmă avocatul.
 
Procesul încheiat azi arată cât de importante și delicate sunt mecanismele statului de drept și cât de prețios este să apărăm ce s-a câștigat cu greu în ultimul deceniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.