Încă un hoț de lemne prins și amendat de polițiștii din Cluj

Posted by

În urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii clujeni din Huedin, sâmbâtă, împotriva transportului ilegal de lemne, a fost prins un șofer care a fost amendat cu suma de 4000 lei și i s-au confiscat 4 mc de lemn.

Ansamblul de vehicule, condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani din județul Sălaj, aparținea unei societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul silvic.

„În urma unei verificări riguroase, s-a constatat că șoferul nu dispunea de documentele de însoțire corespunzătoare pentru materialul lemnos transportat.

Drept urmare, acesta a fost sancționat cu o amendă în valoare de 4.000 de lei conform legislației în vigoare. Totodată, autoritățile au dispus confiscarea a 4 metri cubi de material lemnos.

Această acțiune din partea poliției reprezintă un pas important în lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri și transportului neautorizat de lemn, contribuind astfel la protejarea resurselor forestiere și la aplicarea legilor care reglementează această activitate.

Autoritățile își mențin angajamentul de a combate activitățile ilegale care afectează mediul înconjurător și patrimoniul natural al României.

În urma interogării bazelor de date și cubajului realizat cu sprijinul reprezentanților Ocolului Silvic Huedin, s-a constatat că ansamblul de vehicule transporta cantitatea totală de 24.4 mc de material lemnos, între materialul lemnos menționat pe avizele de însoțire și încărcatura măsurată existând o diferență de 4mc de material lemnos de esență fag, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, pentru care conducătorul auto nu deținea acte de proveniență prevăzute de lege”, transmite IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *