,

Încă un simbol al Clujului a fost scos la vânzare. A intrat în faliment și se cer milioane de euro

Posted by

Capitalismul feroce a făcut ca foarte multe afaceri private, deținute de români sau firme din România să dea faliment. Încă un simbol al Clujului a fost scos la vânzare.

Încă un simbol al Clujului a fost scos la vânzare.

Un exemplu este și un loc foarte cunoscut de clujeni. De altfel, este imposibil să fii din Cluj Napoca sau județul Cluj și să nu fii auzit vreodată de acest loc.

Este vorba despre Băile Băița, de la intrate în municipiul Gherla. Acest loc a fost frecventat foarte des de clujeni, fiind și o excelentă bază de tratament pentru diferite boli reumatismale.

De curând, Băile Băița au fost scoase la vânzare. De altfel, de mai mult timp, aici bate vântul, la propriu, totul fiind distrus,

Se cer aproape două milioane de euro

Prețul cerut de proprietari este de 1.88 milioane de euro. Băile Băișa se bucură de un teren foarte generos, în suprafata 25.098 mp si un front stradal de 133 metri liniari.

De asemenea proprietatea deține toate utilitatile(apa, gaz, curent trifazic si monofazic), canalizare, iar pe teren exista 1 izvor de apa sulfuroasa, fiind o oportunitate pentru investitori si dezvoltatori.

”Pe teren se regăesc un numar de 48 de construcții administrative și cultural sociale, constructii din lemn si caramida, pe fundatii din beton: vile, căsuțe, apartamente, corp birouri, depozit băi calde, depozit, magazii, casa bazin apa, atelier tamplarie, cabine de schimb,, centrala termica, piscina semiolimpica cu suprafata de 18 mp, fantana apa sulf, restaurant compus din 4 sali de evenimente, bucatarie, bar, sala de preparat carne, sala pentru spalat vesela, 5 magazii, 2 vestiare, 2 grupuri sociale, 5 culoare si 1 parc”, se arată în aunțul de vânzare.

Cunoscută de pe vremea romanilor

Băile Băița au fost o stațiune balneo-climaterică aflată în județul Cluj. Stațiunea se află în zona Dealurilor Dejului, lângă localitatea Băița și la 1 km de municipiul Gherla, fiind parte componentă a acestuia.

Apele ape sărate și sulfuroase din zonă au fost folosite încă din perioada ocupației romane, izvoarele fiind indicate în special pentru tratarea bolilor de piele și a celor reumatice.

Băile Băița erau cunoscute pentru apele minerale bicarbonatate, slab sulfuroase, hipotone care sunt utilizate în tratarea afecțiunilor reumatismale și a celor neurologice periferice (pareze usoare, sechele dupa poliomielita).

De asemenea aceste ape se mai utilizi și în tratarea unor afecțiuni ginecologice (cervicita cronica, insuficienta ovariana).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *