Acasă EVENIMENTE INCENDIU la o casă din Huedin. O femeie a fost transportată la...

INCENDIU la o casă din Huedin. O femeie a fost transportată la spital

0

Uu incendiu a izbucnit la o casă din localitatea clujeană Huedin, iar flăcările au afectat acoperișul pe o suprafață de 4 mp și un perete interior din lemn.

Pompierii clujeni au intervenit prompt și au oprit extinderea incediului.

Conform ISU Cluj, „pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit pentru a lichida un incendiu ce s-a manifestat la o casă situată pe strada Fildului din Huedin. Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:35 și a anunțat un incendiu la coșul de fum al casei. Imediat s-a deplasat la fața locului o autospecială cu apă și spumă, iar pompierii au constatat faptul că flăcările au afectat acoperișul pe o suprafață de 4 mp și un perete interior din lemn pe o suprafață de 3 mp.

Intervenția promptă a făcut ca incendiul să nu se extindă la casa construită din lemn. De asemenea, o femeie de aproximativ 75 de ani a acuzat stări de rău și a fost transportată la Spitalul Orășenesc Huedin de către o ambulanță SAJ.

Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum izolat necorespunzător față de materialele combustibile”, a anuntat ISU Cluj.

În aceste condiții, având în vedere faptul că ne aflăm încă în plină iarnă, pompierii clujeni au făcut din nou mai multe recomandări către populație:

– Asiguraţi verificarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată, pentru că acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.
– Curăţaţi periodic coşurile de fum, întrucât funinginea rezultată prin arderea materialului lemnos şi depusă în interiorul coşurilor de fum, pe fondul supraîncălzirii sobelor, se poate aprinde și provoca incendii, fie prin efect termic fie din cauza jarului (scânteilor) ajunse în contact cu materialele combustibile din construcţia locuinţei.
– Pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu lemne a sobei se va monta o tablă metalică, astfel încât jarul căzut accidental din sobă să nu între în contact cu materialele combustibile și astfel să provoace un incendiu. În sobă nu se vor introduce lemne mai lungi decât focarul, iar portița de acces nu se va lasă deschisă.
– Nu utilizaţi lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.