,

INCENDIU la o fermă din Lița. Au murit peste 600 de porci

Posted by

Incendiu la o fermă din Lița. Pompierii clujeni de la Băișoara, Turda și Florești au intervenit la fața locului cu mai multe autospeciale.

INCENDIU la o fermă din Lița
INCENDIU la o fermă din Lița

Un imobil din cadrul fermei de 1000 mp a ars, iar totul a pornit de la un scurtcircuit. Incendiul a pornit în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 03:45.

Peste 600 de porci au murit

„Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda și 2 Cluj-Napoca au desfășurat, la primele ore ale dimineții, o amplă intervenție pentru a stinge un incendiu care s-a manifestat la o fermă de porci din localitatea Lita. Apelul de urgență a venit la ora 03.46, astfel că imediat s-au deplasat la fața locului echipajele de la Garda de Intervenție Băișoara.

Din moment ce incendiul se manifesta generalizat la un singur imobil, de aproximativ 1.000 mp, forțele au fost suplimentate. Drept urmare, la misiune au luat parte câte o autospecială de la Turda, respectiv Florești. Flăcările au fost favorizate de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii.

Totodată, acoperișul a fost construit din panouri de tip sandwich. Pe parcursul intervenției, un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică, fiind evaluat de către paramedicii SMURD.

Ulterior, acesta nu a necesitat transportul la spital.

Din nefericire, 612 porci nu au putut fi salvați. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit”, a anuntat ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *