, ,

Încep procesele pentru droguri după festivalul Electric Castle. Polițiștii de la BCCOA și-au făcut treaba

Posted by

La marile festivaluri ale Clujului, indiferent că vorbim de Electric Castle sau Untold, traficul de droguri este o mare problemă.

De curând, Tribunalul Cluj a decis că dosarul de trafic de droguri, deschis pe numele unui bărbat, Dano Iuliu, este legal, iar judecata poate să înceapă.

Dano a fost prins cu droguri la festivalul de la Electric Castle, care are loc în fiecare an la Bonțida, județul Cluj.

”În actul de sesizare, sub aspectul stării de fapt, s-a reţinut aceea că, inculpatul, la data de 08.08.2021, în timp ce se afla pe raza localității Bonțida, …, în zona Festivalului Electric Castle, a deținut asupra sa pentru consum propriu, fără drept, 4 (patru) țigarete care conțin Cannabis în amestec cu tutun, iar în autoturismul în care se afla, …, a deținut un dispozitiv pentru mărunțit (grinder) în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC), 7,3 grame Cannabis și cantitatea de 0,4 grame substanță care conține Ketamine, droguri de risc înscrise în Tabelul-anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, în vederea consumului, fără drept”, se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Dosarul va intra la judecată

La dosar există procesele verbale prin care se atestă că substanțele descoperite asupra bărbatului erau droguri. De asemenea, mai există și declarația acestuia dar și alte probe depuse de polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Cluj.

”În raport cu cele mai sus menţionate, în temeiul art. 346 alin. 1 C. pr. pen. judecătorul de cameră preliminară va constata legalitatea rechizitoriului cu nr. 325D/P/2021 din data de 27.01.2023 al DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, fiind respectate dispoziţiile art. 328 C.pr.pen., a administrării probelor la care acesta face referire, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală, sens în care, se va dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul Dano Iuliu, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000”, se mai arată în decizia instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *