,

Începe concursul de curățenie între asociațiile de proprietari la Cluj-Napoca

Posted by

Începe concursul de curățenie între asociațiile de proprietari la Cluj-Napoca. Primăria a anunțat că va premia și anul acesta cele mai frumoase spații verzi, parcări și intrări în blocuri din oraș.

Începe concursul de curățenie între asociațiile
Începe concursul de curățenie între asociațiile

Concursul se va desfășura în perioada 1 aprilie – 29 mai 2023, între asociațiile de bloc/ locatari, iar cele mai bine întreținute spații ale blocurilor din Cluj vor fi premiate.

Vor putea participa numai asociațiile de proprietari sau de locatari care efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, a parcărilor sau terenurilor aferente imobilului, aparținând domeniului public sau privat al municipiului Cluj-Napoca, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi votat luni de Consiliul Local.

Ce premii vor fi acordate

Municipalitatea pune la bătaie un fond de premii de 582.000 de lei din bugetul propriu pentru premierea asociațiilor de proprietari:

  • 40 de premii I – fiecare în valoare de 3.200 de lei
  • 40 de premii II – fiecare în valoare de 2.700 de lei
  • 80 de premii III – fiecare în valoare de 2.200 de lei
  • 100 de mențiuni – fiecare în valoare de 1.700 de lei

Asociațiile de proprietari sau locatari pot folosi banii primiți numai în scopul reparării, amenajării, refațadizării și efectuării lucrărilor necesare imobilului în care locuiesc sau aferente acestuia.

Cum se stabilesc câștigătorii

Lucrările de curățenie efectuate de asociațiile de proprietari/locatari implicate în proiect se vor desfășura în perioada 8 aprilie – 30 aprilie 2024. După finalizarea acestora se va proceda la verificarea în teren a situației fiecărei asociații înscrise, potrivit unor criterii de vealuare, precum: amenajarea și curățenia spațiilor verzi, amenajare și curățenia parcărilor din zonă, amenajare și curățenia zonei de intrare în bloc și colectarea selectivă a deșeurilor la sursă.

După încheierea concursului va fi stabilită și data înmânării premiilor și a diplomelor „Clujul curat” reprezentanților asociațiilor de proprietari care au obținut cel mai mare punctaj (punctajul maxim este de 100 de puncte), în limita bugetului alocat în acest scop.

Scopul concursului constă în îmbunătățirea aspectului urbanistic al orașului, fiind destinat tuturor asociațiilor de proprietari/locatari ce efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, a parcărilor și terenurilor eferente imobilelor de pe domeniul public sau privat din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *