Începe programul rabla de toamnă. În ce condiții vă puțeți schimba mașina

Posted by

Ministerul Mediului a anunțat că va demara programul de rabla de toamnă. Clujenii care sunt interesați și au mașini care se califică pentru a fi date la casat trebuie să știe că pentru acest program s-au alocat 222 milioane de euro.

”La data de 1 septembrie vom deschide acest program. Vom aloca pentru Rabla Clasic un buget de 222 de milioane de lei, dintr-un total de 560 de milioane pentru acest an, la fel cum pentru Rabla Plus, finanţarea autoturismelor electrice, avem 272 de milioane de lei, dintr-un buget total de 780 de milioane”, a declarata ministrul Mediului.

El a adăugat că alocările pentru Rabla Plus vor fi din ce în ce mai mari.

„Rămânem în continuare cu una dintre cele mai mari alocări din Uniunea Europeană pentru achiziţia unui autoturism electric sau plug-in hybrid. În continuare ne menţinem viziunea Ministerului Mediului de a aloca sume din ce în ce mai mari de la Rabla Clasic către Rabla Plus”, a spus Mircea Fechet.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, în urmă cu o zi, că organizează sesiune de înscriere în vederea validării solicitanţilor producători, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, în perioada 29 august – 12 septembrie 2023.

Condiţiile de participare în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, precum şi documentele pe care trebuie să le transmită solicitanţii producători/dealeri pot fi găsite în ghidurile de finanţare ale celor două programe.

Listele producătorilor validaţi în cadrul celor două programe vor fi publicate pe site-ul AFM.

Condițiile diferă

Pentru ca o mașină să fie eligibilă în Programul Rabla trebuie să aibă o vechime minimă de șase  ani.
 
De asemenea, vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 6 ani, cel târziu la 31.12.2017.
 
Mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționăriii: motor, caroserie, roți etc. Prima de casare și condițiile impuse diferă de la un productăro de autoturisme la altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *