Începe Săptămâna Copilăriei la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Posted by

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” îi invită pe cei mici să ia parte la sărbătorirea zilei de 1 Iunie, pe parcursul săptămânii 1-5 iunie.Începând din anul 1972, acestei zile îi este dedicat Concursul de desene „Eroii Cărților Citite”, ajuns acum la ediția a XLIX-a.

Concursul se bucură de participarea copiilor de la vârsta preşcolară până la clasa a VIII-a, din întreg judeţul Cluj. 80 de premii sunt acordate an de an cu ajutorul juriului format din cadre didactice de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca și de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca.

Chiar dacă situația epidemiologică din acest an nu a permis desfășurarea lui la fel ca până acum, concursul și-a căutat participanți în mediul on-line, iar de Ziua Copilului își anunță câștigătorii pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro, pe Blogul copiilor „Între noi, copiii…” https://copiibjc.bjc.ro/ și pe pagina de facebook a bibliotecii https://www.facebook.com/bibliotecacluj/.

Organizatorii aduc mulțumiri tuturor copiilor care au trimis un număr total de 772 de desene, chiar și în noile condiții de desfășurare. Expoziţia cu lucrările câștigătoare se va organiza exclusiv on-line, pe Blogul copiilor https://copiibjc.bjc.ro/ și va putea fi vizualizată începând cu data de 2 iunie.

Pe parcursul întregii săptămâni, copiii de toate vârstele sunt invitați la activitățile din mediul on-line organizate de secțiile și filialele bibliotecii: lecturi de povești în limbile română, maghiară și engleză, concursuri, recomandări de lectură, jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *