, ,

Închisoare pentru un angajat de la VIVO. Femeia din Florești s-a apucat să facă cumpărături cu banii altuia

Posted by

Tribunalul Cluj a dispus condamnarea la doi ani și zece luni, cu suspendare a numitei Calanios Maria Julieta, pentru comiterea infracţiunilor de însuşirea bunului găsit, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată.

Femeia este angajata unei firme de curățenie ce își desfășoară activitatea în cadrul VIVO Center, iar la un moment dat, a găsit un card bancar, care aparținea unui bărbat, angajat tot de o firmă de la Vivo Center.

A făcut cumpărături cu banii de pe cardul găsit

Ulteror, susțin procurorii, Calanios s-a apucat să facă cumpărături de pe cardul bărbatului până când s-au terminat banii.

”În data de 12.03.2021, în intervalul orar 09:28:52 -11:05:36 a folosit cardul bancar al persoanei vătămate ***, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în 14 împrejurări diferite pentru a achita fără consimţământul persoanei vătămate produse în valoare totală de 575,56 lei, …, cu precizarea că cele patru tranzacţii pe care a încercat să le efectueze la magazinul *** S.R.L., fiecare în valoare de 92,76 lei au fost respinse din cauza fondurilor insuficiente, astfel că a cauzat un prejudiciu în valoare totală de 482,8 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (14 acte materiale)”, se arată în sentința de condamnare pronunțată de Tribunalul Cluj.

A negat tot timpul

În timpul anchetei, femeia a negat toate evidențele bancare, spunându-le procurorilor că a plătit produsele cumpărate, din banii ei.

Numai că analiza făcută pe contrul lui Calanios, a demonstrat că aceasta a avut doar două operațiuni bancare în luna cu pricina, respectiv o extragere de bani și o altă plată cu o sumă mult mai mică.

Mai mult, martorii audiați în proces au recunoscut că Calanios a mers la magazinele din Florești de unde a cumpărat produse alimentare, cu banii bărbatului care a pierdut cardul.

Prin sentință, Calanios a fost obligată să îi achite bărbatului sumele de bani pe care i le-a sustras de pe card, potrivit Tribunalului Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *