, ,

Incident grav la examenul de simulare la matematică. Un elev din Cluj a fost lăsat să vomeze în coșul de gunoi

Posted by

La școala ”Ion Creangă” a fost organizat examenul de simulare la matematică, pentru elevii de clasa a Vlll-a.

Potrivit surselor noastre, unui elev i s-a făcut rău înainte de examen și le-a spus acest lucru și profesorilor supraveghetori. Doar că aceștia au considerat tot acest fapt o ”scenetă” a copilului, drept pentru care i-au interzis să meargă la cabinetul medical, și nici nu au anunțat asistentul medical școlar, prezent în unitatea de învățământ.

Sursele noastre ne transmit că elevul a început să se simtă tot mai rău, moment în care unul dintre supraveghetori i-a adus coșul de gunoi ”dacă tot are chef de glume și vrea să vomeze”.

În scurt timp, starea elevului s-a agravat complet fapt ce i-a speriat foarte tare pe cei prezenți, fiind alertată conducerea școlii și un echipaj medical.

Școala confirmă incidentul. Nimeni nu s-a întrebat de ce elevul a luat coșul de gunoi în brațe

Cei de la Școala Ion Creangă confirmă încidentul. Potrivit unui comunicat de presă remis după publicarea acestui articol, ”în data de 21.03. 2023, elevul G.C. a intrat în sala de examen și-a luat coșul de gunoi lângă bancă. Profesorul asistent l-a întrebat ce se întâmplă, iar elevul a spus că „nu se simte bine, că nu a dormit și că, probabil, a prins o răceală de la fratele mai mic”.

Ce de la școala cu pricina mai susțin că elevul a fost întrebat dacă dorește apă, biscuiți sau ceai, dar acesta a refuzat, spunând că „a băut ceai acasă și nu l-a ajutat cu nimic”.

”Profesorul asistent s-a oferit să o cheme pe asistenta cabinetului medical din unitate, dar elevul a spus că nu este nevoie (această discuție a avut loc în intervalul 8:30 și 9:00, înaintea începerii probei scrise). În jurul orei 9:00, după distribuirea broșurilor cu subiectele în sălile de examen, elevii au început să-și completeze datele personale, iar elevului G.C. i s-a făcut rău, a ieșit în hol având în mână un coș de gunoi”, se mai arată în comunicat.

Președinta și un membru al comisiei erau de față pentru că tocmai terminaseră distribuirea subiectelor în sală.

”Membra comisiei a urcat la cabinetul medical pentru a anunța medicul și a coborât împreună cu doamna asistentă. Amândouă au urcat cu elevul la cabinetul medical unde a fost consultat, i s-a luat tensiunea (care era în limite normale) și a primit o pastilă de calciu. Membra comisiei a preluat elevul de la cabinetul medical și s-au întors în sala de examen”, se mai precizează în comunicatul Școlii ”Ion Creangă” din Cluj.

3 răspunsuri

 1. Avatar un elev șmecher care a fost in sala
  un elev șmecher care a fost in sala
  1. Avatar Mor de curiozitate:)))
   Mor de curiozitate:)))
 2. Avatar frederik
  frederik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *