Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

Informații noi despre tragedia familiei din Cluj, în Grecia. Șoferul vinovat a fost arestat

Consulatul General al României de la Salonic, subordonat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a transmis informații despre soții Alina și Roland Schmidt, din Cluj Napoca, care au murit în urma unui grav accidnet de circulație.

Consulatul a fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti, soldat cu decesul a doi clujeni, soț și soție, și rănirea celor doi copii ai lor.

Alina si roland Schimdt au murit pe loc.

Alina si roland Schimdt au murit pe loc. Sursa foto: Roland Schimdt.

Consulatul din Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Șoferul de tir a fost arestat

Din informațiile transmise de la fața locului, mașina condusă de Roland Schmidt a fost șicanată în trafic de un autotren, condus de un șofer bulgar.

De altfel, Poliția din Serres a luat decizia de a-l reține pe șoferul autotrenului, pe care îl consideră vinovat.

Potrivit legislației din Grecia, în astfel de cazuri, un expert independent este chemat să se pronunțe în legătură cu mecanismul care a dus la producerea accidentului de circulație, timp în care suspectul va sta în spatele gratiilor.

Copii celor doi clujeni au ajuns la spital

În mașina condusă de Roland Schmidt se afla soția acestuia, Alina, pe scaunul din fața dreapta și cei doi copii, în vârstă de 10 și 12 ani.

Băiatul de 12 ani care a supraviețuit accidentului de mașină la Serres, se află în stare critică la Terapie Intensivă. Medicii sunt mai optimiști în legătură cu soarta copilului de zece ani, care se află într-o stare medicală mai bună.

”Tânărul turist român este încă tratat la Spitalul Papageorgiou din Salonic, cu răni grave la cap și leziuni pe tot corpul. Copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale și rămâne în afara secției de terapie intensivă. Fratele său, în vârstă de 10 ani, este în afara oricărui pericol și este conștient. Copiii se află sub îngrijirea psihologilor, deoarece și-au pierdut ieri ambii părinți și așteaptă ca alte rude să ajungă în Grecia”, anunță oficialii poliției elene.

Șoferul camionului: Nu am observat nimic

În ceea ce privește circumstanțele tragicului accident, șoferul bulgar al camionului în care a fost ”prinsă” mașina turiștilor români a declarat că ”nu a înțeles” nici cel mai mic lucru despre modul cum s-a produs acest tragic accident de circulație.

”Nu am observat nimic, mergeam normal pe drumul meu, am auzit o bubuitură foarte puternică și am simțit coliziunea în partea din spate a vehiculului meu”, a declarat șoferul bulgar.

Accidentul rutier feroce a avut loc la km. 18 al OUG Salonic-Serron, imaginile cu mașina distrusă a familiei fiind de natură să șocheze.

Șoferul în vârstă de 48 de ani, și femeia în vârstă de 43 de ani, au decedta la fața locului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe str. 1 Decembrie 1918 din localitatea Gilău. La fața locului sau...