Acasă EVENIMENTE Informații ȘOCANTE! De ce a fost demis Mircea Rus de la șefia...

Informații ȘOCANTE! De ce a fost demis Mircea Rus de la șefia poliție clujene

0

Noi informații șocante au ieșit la iveală cu privire la motivele demisiei șefului IPJ Cluj, Mircea Rus. Acesta este acuzat că este un apropiat al lumii interlope clujene și le solicita acestora taxă de protecție pentru a-și continua activitatea.

Potrivit mai multor surse, Mircea Rus se folosea de mai mulți interlopi în interesul său personal pentru o afacere condusă din umbră de fostul șef al poliției clujene, inclusiv fiind implicat în traficul de droguri.

„Aceste aspecte au ajuns să fie cercetate de procurorii anticorupție din Cluj care nu au găsit nimic în neregulă cu activitatea fostului șef IPJ Cluj: apartamentele, taxele de protecție percepute de la patronii localurilor din oraș, apartamentele cumpărate cu banii respectivi, dosarele mușamalizate, etc, au rămas invizibile pentru procurorii DNA Cluj care au clasat acuzațiile aduse împotriva lui Mircea Rus.

Însă, un judecător de la Tribunalul Cluj a considerat că DNA Cluj a făcut o treabă de mântuială și a retrimis dosarul pentru ca cercetarea penală să fie refăcută”, a arătat Gazeta de Cluj.

DNA Cluj a tratat superficial plângerea pentru Mircea Rus

DNA Cluj a încercat să mușamalizeze cazul și îl tratează cu superficialitate, neîntocmind  dosarul, iar instanța clujeană a arătat acest lucru, după ce persoana care a făcut plângerea a atacat în instanță NUP-ul.

”(…) admite plângerea formulată de către petentul xxx împotriva Ordonanţei de clasare emisă la data de 01.03.2021, în dosarul de urmărire penală nr. 91/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, şi a Ordonanţei procurorului ierarhic superior emisă la data de 01.04.2021 sub nr. 2/II/2/2021, pe care le desfiinţează cu privire la soluţia de clasare emisă în cauza de mai sus, având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu (…), favorizarea făptuitorului (…), şi trimite cauza la procuror în vederea continuării urmăririi penale cu privire la aceste infracţiuni, şi a începerii urmăririi penale cu privire la alte infracţiuni sesizate cu privire la care nu s-au efectuat deloc cercetări”, arată soluția pe scurt a instanței.

Ce acuzații i se aduc fostului șef al IPJ Cluj

”În denunț, Mircea Rus este acuzat de trafic și consum de droguri, constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu. Informațiile sunt furnizate de mai mulți polițiști clujeni și de ”persoane din mediul interlop cărora susnumitul (Mircea Rus, n.red.) le-ar fi impus plata unor taxe de protecție.

Fostul șef al IPJ Cluj este acuzat că în perioada în care ocupa funcția de șef al Biroului de Investigații Criminale din Poliția Municipală Cluj Napoca îi trimitea pe interlopii clujeni care erau protejații lui să provoace scandaluri în localurile din oraș. Rezultatul scontat era de a-i face pe clienți să nu mai frecventeze barurile respective și pe patroni să caute protecție. Iar protecția venea din parte lui Rus în schimbul unei taxe care era de aproximativ 800 euro/lună”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.