Institutul Inimii din Cluj a fost lovit în plin de epiedemia COVID! Numărul de cazuri crește amețitor

Posted by

Situația de la Institutul Inimii din Cluj Napoca devine alarmantă, după ce tot mai mulți medici, asistente medicale și pacienți au fost confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit managerului acestui spital, Florin Crișan în prezent au fost confirmate pozitiv 14 cadre medicale și nouă pacienți. ”Situația nu este una bună, este evident acest lucru. Toate cadrele medicale, și aici vorbim de un medic primar, un medic rezident, șase asistente medicale și șase infirmiere și personal auxiliar s-au infectat în Secția de Terapie Intensivă. Marea majoritate a celor infectați lucrau la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Cardiologie. Am vorbit acum și nu sunt forme grave. Toți sunt fie asimptomatici, fie cu forme ușoare de Covid19”, spune managerul Florin Crișan.

Deși este evident că medicii și asistenții medicali nu au respectat normele de protecție sanitară, din moment ce există un număr așa de mare de persoane infectate, managerul Crișan susține că există o anchetă a Direcției de Sănătate Publică Cluj, în curs de derulare, care va stabili ce anume s-a petrecut. ”Au venit pacienți, au fost testați prin metoda de testare rapidă și au ieșit negativ. După trei zile au devenit pozitiv, fapt ce însemnă că s-au pozitivat la noi în clinică. Nu știu ce să vă răspund la aceasta întrebare dar un singur lucru este cert, noi avem echipamentele de protecție care sunt necesare medicilor și personalului medical”, a mai spus managerul.

În prezent, în cadrul clinicii de cardiologie de la Institutul Inimii din Cluj Napoca nu se mai fac internări. Toți pacienții au fost deja externați, cu excepția a cinci dintre aceștia care se află în stare critică. ”Primim pacienți în urgență și îi consultăm, le acordăm tratamentul de care au nevoie și îi trimitem acasă. Cazurile grave le dirijăm la Spitalul Clinic Județean Cluj. Urmează o perioadă dezinfecție masivă a tuturor spațiilor institutului”, a mai spus managerul.

Pacienții care au fost în această perioadă la Terapie Intensivă au fost deja contactați și le-a fost recomandat ca la cel mai mic simptom specific infecției cu noul coronavirus să sune la 112. ”Au primit toți pacienții instrucțiuni. Ei trebuie să sune la 112 și să anunțe că au fost internați la noi și că au simptome”, a mai spus managerul Crișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *