,

Interes mare pentru înscrierea la UBB Cluj. Peste 4000 de candidați și-au depus dosarul în primele două zile

Posted by

Peste 4.000 de candidați și-au depus dosarele de înscriere în primele două zile ale sesiunii de vară a admiterii în anul universitar 2022-2023 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), la facultățile care au început deja procedura de înscriere.

Numărul este mai mare decat cel înregistrat în primele două zile ale sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2021, când numărul dosarelor depuse a 3734.

Cele mai căutate facultăți

Cea mai căutată facultate a fost, în primele două zile de înscriere, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 518 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică – cu 486 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 443 de dosare depuse,  Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 287 de dosare de înscriere, respectiv Facultatea de Litere, care a avut, în primele două zile înscriere, 252 de candidaţi

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 168 de dosare depuse în primele două zile de înscriere.

Şi absolvenţii de facultate își pot depune în această perioadă dosarele de înscriere la master, cele mai căutate specializări fiind, în primele două zile de înscriere, cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, urmate de cele ale Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei și ale Facultății de Educație Fizică și Sport.

UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2022-2023, un număr de 5.231 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu care vor să se înscrie la facultate, 10.250 de locuri în regim cu taxă și 2.910 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din locurile bugetate scoase la concurs de UBB, 40 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 177 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 15 se alocă pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială, în timp ce alte 151 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

La nivel master, candidații au la dispoziție 3.635 de locuri la buget (din care 238 de  locuri sunt alocate domeniilor prioritare, 50 sunt dedicate masteratului didactic) şi 6.208 de locuri la taxă. La cele 3635 de locuri bugetate se adaugă 10 locuri pentru candidații de etnie romă și 5 locuri pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială, iar 89 de locuri sunt destinate etnicilor români din afara granițelor țării.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 11 și 28 iulie 2022. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2022-2023 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate accesând linkurile: https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_admitere, respectiv https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_scolarizare.

Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *