Emil Boc asaltat de protestarii de la AUR. Clujenii i-au adus aminte de marile promisiuni neindeplinite

Posted by

Un miting de protest a avut loc sâmbătă dimineața, 28 octombrie, de la ora 09:00, în fața Primăriei Cluj-Napoca, organizat de reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor, iar președintele formațiunii a revenit în fieful lui Emil Boc pentru a susține mitingul.

Formațiunea politică pare că a intrat în campanie electorală înainte de termen pentru cele patru tipuri de alegeri care vor avea loc anul viitor.

Liderii acestui partid au venit la Cluj-Napoca, unde au organizat un protest împotriva lui Emil Boc.

Aproximativ 100 de persoane organizate cu pancarte, tricouri și steaguri cu însemnele partidului, au protestat împotriva PNL Cluj și a mafiei imobiliare din Cluj-Napoca.

Ca o comparație, în același timp cu manifestația a avut loc și piața volantă de lângă Cluj Arena, acolo unde erau de două ori mai mulți oameni.

Protest anemic

Acțiunea a venit după scandalul din Consiliul Local Cluj-Napoca pe tema locuinței ANL a consilierului local Loredana Pop de la PNL.

„Avem o problemă la Primăria lui Emil Boc. Problema noastră punctuală: o doamnă consilier local primește casă de la A. N. L. Multe guri rele spun că ar fi amanta cuiva. Nu vreau să intru în astea, am tot intrat în tot felul de controverse, dar de casele de la A. N. L., casele pentru amărâți, trebuie să beneficieze amărâții. Cu săracii nu mai ține nimeni în țara asta”, a declarat George Simion în fața primăriei clujene.

La Cluj sunt multe probleme. Vom continua seria de proteste

La protest a participat și liderul AUR, George Simion. Acesta a declarat că probleme din Cluj Napoca sunt serioase.

De asemenea el a mai spus că promisiunile electorale ale actualului primar, nu au fost îndeplinite, fiind vorba despre metrou sau șoseaua metropolitană.

”Aici la Cluj sunt multe probleme. Grupul de la Cluj și primarul Emil Boc nu au livrat pentru cetățenii din Cluj-Napoca, poate au livrat pentru o parte din ei, poate au livrat festivaluri. Eu vin o dată la o săptămână sau la două săptămâni în Cluj și nu îmi place ce văd, stau foarte mult în trafic, sunt foarte mulți oameni amărâți care câștigă 2500-3000 lei, cu banii ăștia nu poți să trăiești în municipiul Cluj-Napoca, iar cineva trebuie să fie o voce a acestor oameni. Am văzut că există grupuri civice, câteodată mai critice câteodată nu la adresa domnului primar. Noi suntem partid de opoziție și e de datoria noastră să facem acest lucru, sperăm mai multe voci și din partea altor partide. Vom continua seria de proteste la adresa lui Emil Boc. AUR intră în scenă în lumea politică clujeană”, a declarat liderul partidului.

 

 

 

 

Mesajele afișate pe pancarte au fost următoarele: „Boc distruge Cluj-Napoca – orașul ulițelor”, „Stop mafiei imobiliare în Cluj-Napoca”, „Boc distruge Cluj-Napoca – orașul speculei imobiliare”, „Jos amantele PNL Cluj”, „Zero locuințe sociale, mii de apartamente pentru dezvoltatorii imobiliari ai lui Boc”, „Avem dreptul de a strânge semnături lângă Monumentul Memorandiștilor”, au fost câteva dintre mesaje.

 

După ce au staționat în fața Primăriei Cluj-Napoca, manifestanții au pornit într-un marș pașnic prin centrul orașului, pe strada Petru Maior – strada Napoca – Piața Unirii – B-dul Eroilor – Piața Avram Iancu, iar la final s-au oprit în fața monumentului lui Avram Iancu, unde au cântat „Trăiască duhul lui Iancu” și s-au ținut o serie de discursuri din partea lui Simion.

 

Scandări în centru Clujului

 

Organizați ca în galeriile de fotbal și cu un lider care dădea tonul la scandări, manifestanții au strigat frecvent„Vrem chirii, fără șmecherii”, „PNL și PSD, aceeași mizerie”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Vrem dreptate” și „Jos mafia”. Între protestatari s-au aflat și mai mulți ultrași din galerii.

La finalul protestului din Piața Avram Iancu, a venit și un bărbat care a povestit în lacrimi cum și-a pierdut casa din cauza mafiei din urbanismul clujean, potrivit spuselor lui, iar Emil Boc nu îl primește deloc în audiență.

Următoarea acțiune organizată de partid va fi în fața Consiliului Județean Cluj, condus de Alin Tișe.

  1. Avatar Haha
    Haha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *