Intersecția groazei de la Teatru Național din Cluj! Trei accidente trase la indigou cu mașinile Poliției, Ambulanței și Jandarmeriei

Posted by

În ultimele șapte luni, în intersecția de la Teatrul Național cu strada Dorobanților, au avut loc mai multe accidente trase la indigou, de fiecare date autospecialele Poliției, Ambulanței și Jandarmeriei au fost lovite în plin, după ce au forțat intersecția și au intrat pe culoarea roșie a semaforului, deși aveau sistemele acustice și sonore puse în funcțiune.

Codul Rutier este foarte clar în această privință. Șoferii autospecialelor de Poliție,Ambulanțe, Pompieri sau de Jandarmerie sunt vinovați, dacă produc accidente rutiere, dacă intră în intersecție și nu reduc viteza.

Art. 62

(1) La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.

Art. 61

(1) Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Accident cu Jandarmeria

Revenind la accidentul de luni seara, când o mașină a Jandarmeriei Cluj, polițiștii trimiși la fața locului au stabilit că jandarmul care conducea duba, a intrat pe roșu și nu a redus viteza. ”Din primele informații, duba Jandarmeriei a intrat pe roșu, dar avea pornite sistemele acustice și sonore”, transmite Poliția Cluj. Asta nu îl va absolvi pe jandarmul care a condus mașina de consecința accidentului pe care l-a produs. ISU Cluj transmite că două persoane au fost rănite ușor și au fost transportate la spital.

Accident cu Ambulanța

În noaptea de 19 octombrie 2019, o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Cluj a pătruns în interseția dintre Bulevardul Eroilor și artera dinspre Piața Cipariu. La fel, ambulanța avea pornite sirena șiu girofarul și a pătruns în intersecție pe culoare roșie, fără ca șoferul să se asigure. Din sens opus a circulat un taximetru care a intrat pe verde și a intrat frontal în ambulanță, răturnând-o. Mai multe persoane au ajuns la spital.

Accident cu Poliția

Pe 5 octombrie 2019, un alt accident tras la indigou a avut loc în respectiva intersecție dar de data asta cu o mașină a Poliției Cluj. Polițistul mergea de urgență la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, și a intrat în intersecție pe culoarea roșie. Autospeciala Poliției a fost lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar. Doi polițiști au fost răniți, șoferul autospecialei de poliție fiind amendat contravențional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *