Intervenție dificilă pentru pompierii clujeni. Și-au transportat un kilometru, pe jos, echipamentele

Posted by

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit pe parcursul nopții trecute pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o anexă gospodărească situată în apropierea localității Gârbăul Dejului, comuna Cășeiu.

Înspre locul in incendiului s-au deplasat două autospeciale de stins incendii, care s-au apropiat până la aproximativ 1km de locul unde era amplasată anexa, din cauza drumului inaccesibil.

Pompierii au continuat deplasarea pe jos, transportând cu ei o motopompă, care au folosit-o pentru a extrage apa din două fântâni din apropierea anexei, furtune și alte accesorii de stins incendii.

incendiu isu cluj
incendiu. sursa foto: isu cluj

Intervenție dificilă

În momentul sosirii la fața locului au constatat că anexa, respectiv un fost grajd construit pe structură de lemn masiv cu o suprafață de aproximativ 80mp și în care erau depozitați aproximativ 40mc de lemn de foc, ardea generalizat.

Pompierii au acționat pentru a limita propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite. A fost necesară supravegherea locului pe tot parcursul nopții, având în vedere cantitatea mare de material lemnos afectată de incendiu.

Din primele cercetări se pare că focul a pornit de la fulgerele care s-au descărcat pe parcursul precipitațiilor înregistrate seara trecută.

Pompierii rămân în continuare pentru supravegherea locului incendiului, având în vedere că a rezultat o cantitate mare de jar și care are active mai multe focare mocnite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *