Intervenție pe lacul de la Beliș. Un bărbat de 50 de ani este căutat de scafandri. Poliția: Au fost găsite lucrurile unui bărbat

Forțe din cadrul Inspectoratului pentru Situație de Urgență Cluj, polițiști și jandarmi, dar și Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo sunt implicate în căutările desfășurate pe lacul de acumulare Beliș-Fântânele, unde a fost semnalată astăzi dispariția unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Astfel, salvatorii și scafandrii din cadrul ISU Cluj, Alba și Hunedoara desfășoară căutări în colaborare cu scafandri Salvamont-Salvaspeo atât prin scufundări cât și pe luciul apei, în zonele unde au fost găsite indicii privind dispariția bărbatului.

De asemenea, căutările au fost sprijinite de o echipă de căutare canină a IPJ Cluj, precum și de echipe de polițiști și jandarmi.

În căutări sunt implicate două bărci ale ISU Cluj, dintre care una dotată cu sonar, 11 salvatori și scafandrii ISU, un echipaj SMURD, patru scafandri din cadrul serviciului public Salvamont-Salvaspeo, o echipă canină și un echipaj al IPJ Cluj și un echipaj al IJJ Cluj.

Ce spune Poliția Cluj

La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați cu privire la existența unor obiecte vestimentare găsite pe malul lacului Beliș.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă.

În buzunarul unui obiect vestimentar au fost găsite cheile unui autoturism parcat în zonă de aproximativ 24 de ore.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că proprietarul obiectelor vestimentare și al autoturismului este un bărbat în vârstă de 53 de ani.

La fața locului au intervenit în sprijin, mai multe efective de poliție și un echipaj canin.

În acțiunea de căutare a bărbatului sunt implicate efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, reprezentanți a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, jandarmi montani și scafandri civili din cadrul Asociației SPS Cluj.
În continuate, sunt efecruate căutări atat pe uscat,cat si pe apă.