,

Învățămintele părintelui Vasile Ioana pentru toți părinții. „Nu deveniți slugile copiilor”

Posted by

Unul dintre cei mai apreciați și urmăriți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, părintele Vasile Ioana, le-a adresat un mesaj tuturor părinților și i-a îndemnat să nu devină slugile copiilor. 

Părintele este de părere că părinții trebuie să le cultive copiilor „dragostea de muncă”, pentru că „cine reușește în viață nu o poate face fără muncă”.

În educația copiilor, vă rog, nu deveniți slugile lor. Le dăm copiilor ultimul iphone, să aibă. Ce-ți mai dă mama? Playstation 5. Ea săraca nici nu știe, da ce-i aia, cu ce se mănâncă, o gătim cu mămăligă? Noi oferim copiilor mereu și le dăm, iar copiii devin stăpâni noștri. Iar noi îi învățăm pe copii doar să primească și când ne ducem la magazin întrebăm, da ce gecuță vrei? Bă, frate, pe noi nu ne întreba tata și mama ce gecuță vrei. Aia era geaca, să nu-ți fie frig, ăla era scopul. Despre asta e vorba, iubiții mei. Dacă le dați copiilor toată copilăria, copilul el e ușor escroc sentimental, te miroase și vrea mereu ceva, va deveni stăpânul tău și când se face mare nu te admiră pentru că tu n-ai fost un reper, ai fost doar sursa a ceea ce el primește.

De aceea în educație când copilul crește el trebuie să învețe că nu primește ceva până nu oferă ceva. Ai 5 păpuși, uite vrei o păpușă nouă acum, dar nu ai vrea și tu să dai la un copil sărman o păpușică, o mașinuță. Învățați copiii să simtă recunoștință și dragoste pentru altcineva. Pentru că dacă noi doar le oferim, copilul stă toată ziua pe ecrane, pe tiktok, pe toate astea și zice doar mi-e foame, doar se schimbă și când îl trimiți cu gunoiul zice <aaa, cu gunoiul? Nu, nu, du-te tu mamă>. Asta se întâmplă din păcate.

Și atunci noi trebuie să cultivăm în copii dragostea de muncă. Cine reușește în viață nu o poate face fără muncă. Cine muncește, cine are astăzi ce are nevoie, este pentru că se trezește dimineața cu Dumnezeu în inimă, muncește și se roagă”, a declarat părintele Vasile Ioana, în cadrul unei conferințe.

Părintele Vasile Ioana este unul dintre cei mai urmăriți teologi din România, cu peste 800.000 de urmăritori pe pagina sa oficială de Facebook, iar mesajele sale pline de înțelepciune ajung la milioane de români. Este considerat cel mai modern înalți ierarhi din Biserica Ortodoxă Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *