Ioan Bene este liber în Italia. ”Ei de fapt îl caută pe colonelul SRI Dragomir”

Posted by

După două zile petrecute în arestul carabinierilor din Bari, omul de afaceri clujean, Ioan Bene a declarat pentru foaiatransilvanaă.ro că este liber și că așteaptă ca autoritățile italiene să îi spună cum va ispăși pedeapsa primită în România. ”Eu nu fug de nimeni pentru că nu am de ce să fug. Autoritățile române au emis un nou mandat european de arestare după ce eu am solicitat la Tribunalul București să îmi contopească cele două pedepse pe care le am în România. În urma acestui verdict al justiției din România, autoritățile române au emis acest mandat care a fost pus în executare acum. Acest mandat a fost emis încă din data de 12 iunie 2020, și dacă știam de el mă duceam de bună voie la Poliție, așa cum am mai fost”, a spus Bene.

Omul de afaceri din Cluj Napoca a mai explicat și faptul că în luna februarie 2020, autoritățile din Italia au judecat mandatul european de arestare emis la finalul anului trecut, la scurt timp după ce a primit o condamnare din partea Curții de Apel București. ”În februarie, un judecător de aici din Italia a respins cererea de extrădare și a dispus că eu, rezident italian, cu afaceri în Italia, să aștept verdictul justiției italiene pentru a vedea cum voi executa pedeapsa primită în România. Azi, luni, s-a judecat acest nou mandat de arestare și judecătorul a spus că a fost o greșeală emiterea acestui nou document, care practic este pentru aceeași faptă pentru care justiția de aici s-a pronunțat încă din luna februarie 2020”, a spus Bene.

Din Italia, Ioan Bene a mai spus că în total au fost puse în executare 12 mandate europene de arestare, dintre care unul emis în cazul său. ”Am citit multe lucruri neadevărate. Alina Bica nu a fost reținută alături de mine așa cum s-a spus în anumite ziare locale din Cluj Napoca. Sunt doar speculații. Au fost puse în executare 12 mandate europene de arestare. Ei de fapt îl căutau pe Daniel Dragomir, colonelul SRI, dar nu l-au găsit”, a mai spus Ioan Bene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *