Ioan Stoica, patronul Caritas a murit sărac lipit! Dormea sub cerul liber, mai exact pe unde apuca!

Posted by

Ioan Stoica ar fi murit acum doi ani de zile, după ce a fost evacuat din garsoniera din Brașov, în care locuia cu chirie. Proprietarul a decis să îl evacueze după ce nu mai plătit facturile la utilități.

Un brașovean ne-a atras atenția că Ioan Stoica a decedat la scurt timp după ce a fost evacuat. Acesta a fost lăsat să doarmă într-un hotel, de către proprietar, unde a și murit din cauza bolilor de care suferea.

Putea fi cel mai bogat român

Acum 25 de ani, Ioan Stoica, patronul de la Caritas, putea fi cel mai bogat român, și asta dacă avea mintea altor infractori care au dat tunuri de zeci și de sute de milioane de euro. Nu a fost să fie așa, și asta pentru că Ioan Stoica a ajuns să fie evacuat din garsoniera în care locuia cu chirie, din Brașov.

Ioan Stoica a fost dat afară din locuință, cu ajutorul Poliei Brașov, în plină iarnă, în 2018, el dormind sub cerul liber, pe unde apucă, prin Brașov. Ajuns, la 76 de ani, Ioan Stoica s-a retras după falimentul Caritas de la Cluj, al jocului Caritas.

Caritas un joc de tristă amintire

Jocul piramidal Caritas a fost în vogă în perioada 1992-1994. Compania Caritas a fost înfiinţată de contabilul braşovean Ioan Stoica în aprilie 1992, ca SRL (societate cu răspundere limitată), având un capital de numai 100.000 de lei vechi (500 de dolari). La doar două luni de la înfiinţare, Caritas se mută la Cluj-Napoca. Iniţial, valoarea depozitelor era una mică (2.000-10.000 de lei), dar mai târziu valoarea depozitului iniţial minim a urcat la 20.000 de lei, în timp ce valoarea maximă era de 160.000 de lei. Sute de mii de români au investit în Caritas peste 4 miliarde de dolari. La prăbuşirea jocului piramidal 300.000 de oameni şi-au pierdut toţi bani.

Imediat după prăbuşirea Caritas, Ioan Stoica s-a evaporat şi nimeni nu a mai dat de el. S-a zvonit chiar că a fugit din ţară pentru a scăpa de furia oamenilor care rămăseseră fără economiile de-o viaţă. Ioan Stoica a fost arestat abia în vara lui 1994, pe 25 august, când devenise evident că nimeni nu-şi va mai recupera banii. A fost ridicat de la Cluj şi dus la Bucureşti cu avionul, fără cătuşe la mâini, laolaltă cu ceilalţi pasageri ai unei curse de linie. Ioan Stoica a fost condamnat, în 1995, la şapte ani de închisoare, pedeapsă care i-a fost redusă ulterior, fiind eliberat la 14 iunie 1996.

7 răspunsuri

  1. Avatar MonicaL
    MonicaL
  2. Avatar Raluca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *