Iohannis insistă: „E obligatorie realizarea alegerilor în 6 decembrie pentru a avea un nou Parlament”

Posted by

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referior la oportunitatea organizării alegerilor parlamentare în condiţiile în care ne confruntăm cu un nou val al pandemiei de COVID-19, că e obligatorie realizarea unor alegeri pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va realiza pe 6 decembrie.

”Din păcate, această evoluţie a pandemiei e de observat nu doar la noi, ci în întreaga Europă şi ar fi o scuză să căutăm un politician sau politicieni vinovaţi. Rezultatele sunt cele pe care le vedem. Nu am ajuns încă într-o situaţie critică în ceea ce priveşte locurile de la terapie intensivă. În continuare se extind aceste facilităţi.

E clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte, dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii. Pe de altă parte, trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim, dacă vrem să trăim într-o societate panicardă sau o societate care îşi duce democraţia mai departe. E obligatorie realizarea unor alegeri pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va realiza pe 6 decembrie”, a afirmat preşedintele, întrebat despre cauzele reizbucnirii cazurilor de COVIS-19 şi despre organizarea alegerilor parlamentare.

Apelul președintelui

„Fac din nou apel la cetăţeni să fie prudenţi şi să respecte cu stricteţe toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorităţi, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, purtatul măştii în public, indiferent dacă ne aflăm în spaţiu închis sau nu. Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposbilitatea secţiilor ATI de a mai trata cazuri severe. Am solicitat ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi şi capacitatea secţiilor ATI pentru fi pregătie şi pentru situaţii mai grave. Restricţiile sunt de moment. Unele activităţi la care renunţăm acum pot fi recuperate, însă vieţile şi mai ales vieţile celor dragi nouă nu mai fi aduse înapoi”, a afirmat preşedintele.

Iohannis: Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să conştientizăm gravitatea situaţiei

„Suntem la debutul unei noi săptămâni în care, din păcate, vedem o creştere îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19 în România. Ne confruntăm cu o creştere accentuată în multe judeţe şi o ocupare a numărului de paturi la terapie intensivă care riscă să atingă un grad alarmant. În spatele tuturor cifelor şi statisticilor seci se află familii îndurerate şi o suferinţă profundă. Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un aşa numit al doilea val al epidemiei şi e imperativ să inversăm acest trend negativ. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să conştientizăm gravitatea situaţiei”, a declarat preşedintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *