Iohannis, la deschiderea anului universitar 2020-2021: „Începe cel mai dificil an universitar din 1989 încoace”

Posted by

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că noul an universitar va fi „altfel, foarte complicat”, dar a menţionat că a constatat că acesta este aşteaptat cu entuziasm.

“Astăzi marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind, fără îndoială, cel mai dificil an universitar din 1989 încoace. Regulile de distanțare socială necesare în contextul crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19 îngreunează un proces educațional în care mentoratul are un rol central. Sunt totuși convins că veți găsi modalitățile cele mai bune de a asigura atât calitatea actului educațional, cât și protejarea comunității academice de riscul contaminării cu noul coronavirus. Anul acesta nu a fost greu doar pentru educația din domeniul artelor, ci și pentru actul cultural în general. Sălile de spectacol au fost închise luni de zile, iar măsurile menite să țină sub control epidemia nu vor permite revenirea deplină la normalitate în perioada imediat următoare. Există o legătură indisolubilă între artele spectacolului și public. Apreciez în mod deosebit sacrificiul pe care îl face comunitatea artistică pentru a contribui la siguranța întregii societăți”, a menționat președintele României.

„Va fi un an universitar altfel, foarte complicat, dar deja am putut să constat că se aşteaptă cu entuziasm şi sper să continue tot aşa. Un an universitar foarte bun tuturor profesorilor şi studenţilor”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, joi dimineaţă, la ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, la Ateneul Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *