, ,

Ipocritul Boc a făcut stânga-mprejur! A ordonat refacerea statuii corifeilor ”Școlii Ardelene”, ca și înainte de a fi mutilată

Posted by

Acum două săptămâni, Emil Boc a vizitat lucrările de ”betonare” a străzii Mihail Kogălniceanu din Cluj Napoca, unde se aflau grupurile statuare ale Corifeilor Școlii Ardelene și a marelui savant român, Emil Racoviță.

Atunci nu i se părea nimic suspect, acum  vrea refacerea lucrările ca la momentul inițial. Deși bustul marelui savant dispăruse complet, iar grupul statuar al Scolii Ardelene, era redus la niște simpli ”cerșetori”, lui Boc nu o se părea nimic suspect.

Ipocritul Boc o dă la întors

Primarul Clujului a dat-o la întors, la 180 de grade, după ce Clujul a devenit un ”cazan de nervi” din cauza acestor lucrări de mutilare a istoriei naționale.

”Am solicitat proiectantului străzii Mihail Kogălniceanu și Comisiei de Monumente ca soluția proiectata (cu soclu) a Grupului statuar “Școala Ardeleană” să fie realizată așa cum a fost înainte de modernizarea străzii Kogălniceanu. De asemenea, am solicitat reamplasarea bustului savantului Emil Racoviță in zona liceului “Emil Racoviță” până la realizarea unei noi statui a lui Emil Racoviță. După realizarea noii statui, bustul actual al lui Emil Racoviță va fi mutat in interiorul liceului”, a precizat Boc.

Mutilarea centrului istoric al Clujului prin betonare excesivă

Boc le-a mai cerut proiectanților dar și celor de la Comisia de Monumente să respecte simbolistica, tradiția și valoarea istorică a monumentelor de for public din Cluj-Napoca, indiferent de semnificația lor culturală, etnica, religioasă sau politica.

”Solicit tuturor celor implicați in acte de proiectare și avizare a lucrărilor de for public sa respecte dimensiunea multiculturală a orașului nostru și sa contribuie, prin deciziile lor, la promovarea valorilor care susțin unitatea și nu dezbinarea in comunitatea noastră. Am construit, împreuna cu toți clujenii, un oraș de referință in Uniunea Europeană inclusiv din perspectiva “ unității  in diversitate” și a “ artei de a trai împreuna”. Întotdeauna trebuie sa punem accent pe lucrurile care ne unesc și nu pe lucrurile care ne dezbină”, a scris primarul.

Nu are niciun regret că își bate joc de banul public

În mesajul său, Emil Boc nu vorbește deloc despre betonarea celor mai frumoase străzi ale Clujului.

De exemplu, strada Mihail Kogălniceanu, unde se află și Universitatea Babeș Bolyai era celebră pentru teii ei și mirosul ”nebun” de frumos din lunile mai și iunie, împrăștiat de aceștia.

Acum teii au fost tăiați, în locul lor au apărut urâtele plăci de granit, și câțiva pomi din loc în loc.

”Toate acțiunile noastre, ale oamenilor politici sau ale tehnocraților avizatori de proiecte urbane, trebuie sa fie subsumate acestui principiu fundamental de conviețuire comunitară. Împreuna  și respectându-ne reciproc, vom fi întotdeauna Cluj, vom fi întotdeauna admirați și respectați!”, a mai comentat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *