IT-ist arestat la Cluj. Dădea țepe firmelor cu care lucra

Posted by

Judecătorii clujeni de la Judecătoria Cluj Napoca au emis un mandat de arestare pe numele unui IT-ist. IT-ist arestat la Cluj.

Este vorba despre M. Octavian care a fost arestat pentru 30 de zile, pentru acuzația de înșelăciune.

IT-ist arestat la Cluj.
IT-ist arestat la Cluj.

”Din activitățile de cercetare demarate la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 2 Poliție, a reieșit în decursul lunii decembrie 2021, dar și în intervalul lunilor martie- iunie 2023, pretinzând calitatea de specialist în domeniul IT și de consultant în domeniul publicitar, sprijinit de o tânără de 22 de ani, din județul Bacău, ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale din domeniul serviciilor de cazare și masă”, susțin polițiștii.

Acesta le-ar fi garantat verbal și prin documente contabile în format electronic, prestarea unor servicii care ar contribui la promovarea restaurantelor și societăților comerciale prejudiciate.

A dat țepe în mai multe județe. IT-ist arestat la Cluj

Prin săvârșirea faptelor, persoanelor vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 24.000 lei.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost rețiunut pentru 24 de ore. Iar apoi a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile.

Totodată, polițiștii continuă cercetările sub aspectul infracțiunilor de complicitate la înșelăciune. De asemenea, o altă  infracțiune imvestigată este complicitate la fals informatic față de tânăra de 22 de ani, în vederea depistării și luării măsurilor legale.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul serviciilor de investigații criminale Cluj. Și alți polițiști din București, Argeș și Vâlcea, Secției 15 Poliție București, precum și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

”Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, se arată în Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *