,

Iulius Mall se inundă la fiecare ploaie mai serioasă. Cum arată zonele care nu pot fi văzute de clujeni

Posted by

La fiecare ploaie mai serioasă, clădirea în care funcționează Iulius Mall este inundată. Iulius Mall se inundă la fiecare ploaie mai serioasă.

După ploaie de joi, apa a ajuns la parterul clădirii, în zona din apropierea magazinului Auchan. Mai mult, clujenii aflați în interior  au filmat momentul în care tavanul a cedat din cauza apei.

Situația dată nu este singulară, așa cum susțin oficialii de la Iulius Mall. Arhivele rețelelor de socializare arată că în trecut au mai existat astfel de cazuri. Și atunci, aceiași oficiali au dat asigurări că situația nu se va mai repeta.

Astfel, în data de 30 mai 2010, Iulius Mall a fost inundat din nou. Și atunci, ca și acum, sistemul de preluare a apelor pluviale nu a mai făcut față.

„Apa pluvială s-a blocat în sistemul central de canalizare, coloanele s-au umplut, blocând sistemul de ape pluviale. Datorită presiunii mari din coloane, câteva îmbinări au pierdut apa, astfel încât mici porţiuni din parterul şi demisolul Iulius Mall au fost afectate de apă”, se arăta într-un comunicat.

Pe data de 19 septembrie 2021, tavanul din zona magazinului Auchean a cedat din nou. Motivul a fost același, o ploaie torențială.

Zonele care nu se văd de la Iulius Mall

De exemplu, zona Cinema City este una unde se vede clar că investițiile nu au prea fost făcute. La ieșirea din sălile de cinema de la etajul unu, trebuie să parcurgi o serie de coridoare pentru a ajunge în interiorul mall-ului.

Ei bine aici, se vede că apa s-a infiltrat la fiecare ploaie. Panourile de la tavane lipsesc. Altele prezinte urme de inundații. Gresia de pe pardoseală este desprinsă în multe locuri.

așa arată tavanul in zona cinema city din iulius mall, cluj

Clujenii au făcut mai multe fotografii pentru a demonstra aceste lucruri. Poate că este cazul ca inspectorii de la Inspectoratul de Construcții Cluj să facă o inspecție pentru a vedea dacă acest imobil mai prezintă garanție în exploatare.

Iulius Mall: situația a a foast una izolată. Afirmația este o minciună

După furtuna de joi, oficialii Iulius Mall Cluj au anunțat că situația a fost una izolată. Afirmația nu poate fi crezută din moment ce și cu alte ocazii similare, inundațiile au existat.

”Furtuna puternică ce s-a abătut asupra oraşului Cluj-Napoca în seara zilei de 13 iunie 2024 a afectat şi Iulius Mall. Din cauza cantităţii masive de precipitaţii care a căzut într-un interval de timp foarte scurt, cotul de la o ţeavă ce colectează apa pluvială s-a desprins, deteriorând o porțiune redusă din tavanul fals din gips carton, care a cedat. Dorim să subliniem faptul că, în timpul acestui eveniment intempestiv, nicio personă nu a fost rănită. Situaţia a fost una izolată, activitatea în mall nefiind perturbată. Echipele tehnice au intervenit prompt pentru a securiza perimetrul, iar peste noapte porțiunile afectate au fost remediate”, se arată în comunicatul Iulius Mall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *