Jandarmii din Bihor s-au lăudat că l-au ajutat pe un chinez care a furat o mașină din Germania. A fost prins la Huedin

Posted by

Zilele trecute, un cetățean chinez a fost prins de polițiștii de la Huedin, în timp ce circula cu o mașină furată din Germania. Polițiștii au suspiciuni au autorul furtului ar fi chiar acest chinez. Prejudiciul este 70.000 de euro.

Cetățeanul chinez care a fost prins la Huedin cu un Mercedes furat din Germania a fost ajutat de jandarmii din Bihor, în 30 noiembrie, pentru că a rămas înzăpezit. El a dat telefon la 112 și a cerut ajutor iar la fața locului s-au deplasat jandarmii montani de la Inspectoratul de Jandarmi din Bihor.

Militarii nu s-au gândit nicio clipă să îl întrebe ce caută cu o mașină de 70.000 de euro pe un drum de munte din Bihor. El a rămas blocat în zona comunei Beliș, județul Cluj, la limita județelor Cluj și Bihor. În plus nici nu i-au verificat actele.

”Conform celor declarate, acesta dorea sa ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar masina i s-a defectat si nu poate preciza exact locul unde se află. Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre județul Cluj si Bihor. Cu toate ca traseul a fost îngreunat si de zăpada depusă, in jurul orei 11:30 jandarmii montani bihoreni au reușit sa ajungă la autovehiculul defect. Având în vedere ca pasagerul a declarat ca este bine și nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ip Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniți și ei in sprijin. Popasul nu va fi de lunga durată deoarece este așteptată și o mașină de tractat astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranță la destinație”, au scris jandarmii din Bihor pe pagina de facebook.

A fost prins de Poliția Huedin

După doar câteva zile ne transmir surse autorizate din cadrul Poliției Cluj, chinezul Long a mers cu mașina la un service auto pentru reparații.

Acolo nu a putut prezenta actele mașinii și a părut suspect. Așa au intrat pe fir polițiștii clujeni.

„Mașină de lux indisponibilizată de polițiști. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro. În fapt, la data de 2 decembrie a.c., în urma investigațiilor operative derulate, polițiștii de investigații criminale au identificat în orașul Huedin un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind sustras de pe teritoriul respectivului stat. În baza cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care ar fi utilizat autovehiculul, un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani, depistat în orașul Huedin și condus ulterior la unitatea de poliție. Autovehiculul în cauză a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *