Acasă EVENIMENTE Jandarmii și voluntarii i-au salvat pe doi turiști rămași blocați cu ATV-ul...

Jandarmii și voluntarii i-au salvat pe doi turiști rămași blocați cu ATV-ul în zăpadă în zona montană a Clujului

0

Jandarmii montani și voluntarii CERT Transilvania au intervenit sâmbătă seara pentru a-i salva pe doi turiști care au rămas blocați în zăpadă cu ATV-ul pe un drum forestier de pe raza localității Someșul Cald.

Cei doi au fost aduși în siguranță de jandarmi și voluntari.

În urma unui apel la SNUAU 112, în această după-amiază, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că două persoane au rămase blocate cu ATV-ul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Someşul Cald.

Pe durata misiunii, jandarmii au fost în contact telefonic permanent cu persoanele blocate pentru a afla detalii despre zona unde sunt şi dacă sunt bine. Din discuţiile purtate, jandarmii şi-au dat seama că zona unde se aflau era platoul Ijar.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, viscol puternic, zăpadă de un metru, vizibilitate redusă, jandarmii şi voluntarii de la CERT Transilvania au ajuns cu mare dificultate la cei doi turişti, aproximativ o oră şi jumătate.

Deszăpezirea ATV-ului a durat circa 40 de minute, iar împreună cu jandarmii şi voluntarii de la CERT Transilvania, persoanele au fost recuperate şi coborâte în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.