Judecătoria Cluj Napoca își bate joc de mii de clujeni care se judecă cu Wizz Air. Dosarele au primit termene peste un an

Posted by

Termene de aproape un an de zile, pentru dosarele înregistrate la Judecătoria Cluj, care au ca obiect acordarea de despăgubiri de către cei de la Wizz Air. Judecătoria Cluj Napoca își bate joc de mii de clujeni.

În ultimul ani, mii de oameni au dat în judecată compania aeriană pentru despăgubiri. Cei de la Wizz Air au anulat discreționar zboruri, și s-au trezut cu procese. Cei care nu au mai putut ajunge la destinație sau au pierdut alte avioane, cer acum dezpăgubiri financiare.

Judecătoria Cluj Napoca își bate joc de mii de clujeni
Judecătoria Cluj Napoca își bate joc de mii de clujeni

Deși Justiția Română ar trebui să fie un serviciu public, lucrurile nu stau chiar așa. De exemplu, aceste dosare cu una dintre părți Wizz Air, stau în nelucrare. Un motiv evident nu există.

Dosar înregistrat în octombrie 2023, cu prim termen octombrie 2024

Dintre miile de dosare am ales aleatoriu câteva, tocmai pentru a nu exista comentari de nicio culoare.

De exemplu dosarul 24038/211/202. Acest a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Cluj, la data de 27.10.2023, și a primit termen de judecată la data de 5 septembrie 2024. Adică peste aproape 11 luni.

Un alt dosar ales aleatoriu este 24052/211/2023. Acesta a fost înregistrat  în data de 27 octombrie 2023, și a primit termen de judecată 11 octombrie 2024. Adică, 12 luni de zile.

Toate aceste dosare sunt la faza de fond, după care au și apel sau recurs, deci omul cu pricina este oblgat să aștepte minim doi ani, după un răspuns din Partea Justiției Române.

La ultimul bilanț, activitatea Judecătoriei Cluj Napoca a fost lăudată, dar cu toate astea, datele oficiale arată că nu prea ar fi motive de laudă, la capitolul celeritate, adică rapiditatea cu care se judecă dosarele.

Dosarele stau în nelucrare. Judecătoria Cluj Napoca își bate joc de mii de clujeni

Un alt aspect care se observă este legat de starea de nelucrare a dosarelor. Foarte multe dintre aceste cereri depuse de clujeni împotriva Wizz Air, nu sunt lucrate cu lunile.

De exemplu dosarul 26374/211/2023. Clujeanul a depus cerere împotriva celor de la Wizz Air în data de 23 noiembrie 2023. De atunci, și până acum dosarul nu a primit termen de judecată. În acest dosar, grefierul a mai lucrat ceva la data de 1 februarie 2024, după care alte multe zile de liniște

Procedura civilă prevede ca cererea de chemare în judecată să fie comunicată pârâtului, adică celor de la Wizz Air. În termen de 30  de zile, compania chemată în judecată trebuie să răspundă la întâmpinare.

Cu toate astea, în foarte multe dosare, aceste termene impuse de Procedura Civilă nu sunt respectate, și nu se olucrează  nimic cu lunile.

Vom reveni cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *