,

Județele Bistrița și Cluj vor fi legate printr-un Drum Expres. Au început demersurile pentru realizarea lui

Posted by

Au început demersurile și s-au făcut pași concreți pentru realizarea noului Drum Expres între județele Bistrița și Cluj, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) a finalizat procedura de licitație publică a serviciului de elaborare a Studiului de Fezabilitate (SF) aferent etapei I Cluj-Napoca – Dej.

Până la data limită de depunere, nu mai puțin de patru asocieri de firme au prezentat oferte proprii pentru elaborarea studiului care analizează, în detaliu, potențialul investiției rutiere din punctul de vedere al utilizării resurselor financiare, umane și materiale.

Cât durează realizarea acestui proiect și la ce sumă se ridică investiția

Valoarea estimată a contractului pentru realizarea SF-ului este de 22.199.530 lei fără TVA, durata de implementare fiind de 18 luni.

Reamintim faptul că în primăvara anului 2021 președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud, domnii Alin Tișe și Radu Moldovan, au convenit încheierea unui acord de asociere pentru susținerea obiectivului de investiții „Drum Expres Cluj-Bistrița, via Dej”.

Conform acestui protocol, cele două consilii județene asigură C.N.A.I.R. întregul suport necesar în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate și, totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale.

De asemenea, conștientizând importanța strategică aparte pe care acest proiect de infrastructură o are pentru dezvoltarea județului, Consiliul Județean Cluj a inclus această investiție în Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (P.A.T.J.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *