Acasă EVENIMENTE Județul Cluj conduce topul național cu cele mai multe internări. Când se...

Județul Cluj conduce topul național cu cele mai multe internări. Când se vor închide toate școlile

0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că în unele judeţe sistemul de sănătate dă semne de blocare, cel mai mare grad de ocupare a paturilor destinate COVID fiind în judeţul Cluj, respectiv 68%.

Dacă se va ajunge la 75%, săptămâna viitoare unităţile de învăţământ din județul Cluj ar putea trece în online. Totodată, ministrul a subliniat că este posibil ca de săptămâna viitoare să fie reluat transferul de pacienți între judeţe.

După cum evoluează pandemia procentul de 75 la sută va fi atins în următoarele zile, ceea ce va duce la închiderea școlilor.

Judeţul Cluj are cea mai mare rată de spitalizare din ţară.

”Capacitatea de testare a crescut, încă nu a crescut datorită intrării în dispozitiv a medicilor de familie, medicii de familie, de exemplu, ieri au testat doar 7% din probele efectuate, adică din cele 108.000 de teste, medicii de familie au făcut vreo 7.000 – 8.000. Sper ca acest lucru să se schimbe în perioada următoare”, a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, Alexandru Rafila.

Trendul de creștere se va menține

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a mai precizat că tendinţa de creştere a cazurilor va continua.

„Această evoluţie ne aşteptăm să mai dureze cel puţin două săptămâni, până la 10 februarie, iar un trend descendent o să schimbe datele problemei (…) Sistemul de sănătate, în anumite judeţe, dă semne, nu de epuizare, ci semne de blocare, dacă vreţi. Judeţul Cluj are cea mai mare rată de spitalizare din ţară. 68% dintre paturi sunt ocupate. Dacă se ajunge la 75% săptămâna viitoare, atunci o să luăm prima decizie de suspendare a activităţii de învăţământ în unul dintre judeţele ţării”, a completat ministrul Sănătăţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.