,

Județul Cluj, din nou pe PRIMUL LOC într-un clasament național, cel al concursului de Titularizare!

Posted by

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Ministerul Educației și Cercetării au publicat astăzi, 11 august 2020, rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, la concursul național de titularizare, sesiunea 2020.

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare în județul Cluj (note peste 5) a crescut de la 91,66% la 92,06%. De asemenea, procentul notelor între 7,00-9,99 a crescut de la 69,66% la 72,03%.

La nivelul județului Cluj, în sesiunea 2020, au fost depuse în total 191 de contestații. 121 de lucrări contestate au obținut note mai mari decât cele inițiale, în urma reevaluării, iar 61 de lucrări au obținut note mai mici, decât cele inițiale.

La nivelul județului Cluj, 16 candidați au obținut nota 10 (zece), iar 986 de candidați au obținut note între 7,00 și 9,99.

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte), după soluționarea contestațiilor este 196. Mai exact, 67,12% dintre candidații din promoția curentă au obținut note peste 7 (șapte).

Reamintim faptul că în cele 7 centre de examen organizate la nivelul județului Cluj, s-au prezentat 1.398 de candidaţi (89,10 %) din cei 1.569 de candidaţi înscriși. Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020, la nivelul județului Cluj, au fost prezenţi 275 de candidaţi, din totalul celor 292 de candidați ai promoției curente înscriși la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar.

În județul Cluj nu s-au înregistrat situații de candidaţi eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nici cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade.

40 dintre candidaţi (2,86 %) s-au retras din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, se realizează în ședințe publice/ on-line, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 12 – 14 august 2020, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.

Detalii suplimentare sunt disponibile atât pe site-ul titularizare.edu.ro, cât și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *